Het Jojo-effect

Je loopt in het leven ergens tegenaan, van overtuigingen waar je niet uitkomt, patronen die je leven lastig maken, balans tussen alle rollen die je hebt krijg je niet voor elkaar, het gaat richting een burn-out, issues met dierbaren om je heen.... genoeg reden om op te noemen en te zeggen ik heb hulp nodig om dit te veranderen.

Lees meer »

Hoezo heet het Taotraining?

Steeds meer mensen raken geïnspireerd door De Tao, het Taoïsme. Een levenswijsheid die in de huidige tijd meer dan welkom is om weer te ontdekken. Iedereen heeft alles in zich, het vergt training om het aan te raken en te ervaren. Hoezo training en hoe doe je dat dan? Daar vertel ik hier meer over.

Lees meer »

omvoelen

In ons dagelijks leven worden we vaak gevraagd om te luisteren naar ons onderbuikgevoel en ons hart te volgen. Maar wat betekent dit eigenlijk, hoe doe je dat? En hoe kunnen we deze manier van voelen in ons leven integreren?

Lees meer »

Kies jij voor een coach, begeleider, gids, inspirator, mentor of leraar?

Er zijn enkele verschillen tussen een coach, begeleider, gids, inspirator, mentor en leraar. Een coach richt zich bijvoorbeeld meer op het helpen van mensen bij het bereiken van specifieke doelen, terwijl een mentor iemand kan zijn die fungeert als een rolmodel of adviseur op basis van hun eigen ervaringen. Een leraar is doorgaans iemand die kennis overdraagt op een gestructureerde manier, terwijl een gids zich richt op het helpen van mensen bij het navigeren door onbekende gebieden.

Lees meer »

Wat is Parelbewustzijn en wat brengt het je?

Hoe houd je je hoofd en hart koel in de drukte van het alledaagse leven? Hoe reageer je met weldenkendheid en humor op de chaos om je heen? En hoe laat je destructieve gedragspatronen los? Door Parelbewustzijn te ontwikkelen kun je beter omgaan met dingen die zich in je omgeving afspelen en rust en kalmte in jezelf (blijven) vinden. In deze blog vertellen we je meer over wat het Parelbewustzijn is en wat het hebben van ‘een Parel’ je brengt.

Lees meer »

Bewustzijnsgroei & bewustzijnsontwikkeling

Steeds meer mensen verdiepen zich in mentaal welzijn en bewustzijn. Jij ook? Dan is deze blog goed om te lezen. Ik leg je uit wat het verschil is tussen bewustzijnsgroei en bewustzijnsontwikkeling. Twee termen die vaak onjuist door elkaar gebruikt worden, maar wel degelijk iets anders betekenen.

Lees meer »

Gun jezelf een retreat met volledige persoonlijke aandacht

De letterlijke betekenis van retreat is 'jezelf terugtrekken'. Dat zou je toch wel eens een paar keer per jaar willen doen? Aanraken van je pure en prachtige zijn in volle liefde voor jezelf en de ander. Kernwaarden hierbij zijn vaak alleen zijn en toch een verbinding voelen, rust, balans, aandacht, uit je dagelijkse omgeving zijn en er nog lang van kunnen nagenieten. Dit laat ik je graag ervaren in een San Bao retreat. Ontdek in deze blog wat dat inhoudt en hoe anderen een retreat ervaren hebben.

Lees meer »

Laat je Chi energie natuurlijk stromen met Chi Kungs

Voel je dat je veel spanning en stress in je lichaam hebt? Weet je niet hoe je die los kunt laten en weer positieve energie kunt voelen? Chi Kungs zijn een effectieve manier om dit te bereiken. In deze blog leg ik uit wat Chi Kungs zijn en wat voor effect ze hebben.

Lees meer »

Onrustig door je omgeving? Je bewust worden van je Gouden Ei en Aura helpt

Het is niet niks, na twee jaar van corona, thuiszitten en weinig prikkels in één keer terug naar de drukte en ruis van een oplevende samenleving. Veel mensen ervaren dit als vermoeiend. Gelukkig kun je er wat aan doen. In deze blog lees je wat je Gouden Ei en Aura zijn en hoe het bewust worden en trainen hiervan je meer innerlijke rust kunnen geven.

Lees meer »

Je emotionele balans versterken met de 5 helende klanken

Op een eenvoudige en natuurlijke manier je emotionele balans versterken. De 5 helende klanken van het taoïsme kunnen je hier goed bij helpen. Emotionele problemen, te veel stress, een ongezonde leefwijze en slechte voeding leiden allemaal tot stagnatie en oververhitting van de organen. Daardoor raken je organen uit balans en dit blokkeert de energiestroom, eerst alleen in de organen zelf, maar later ook in het hele lichaam. De oefeningen van de 5 helende klanken en de daarbij behorende houdingen en gebaren helpen je om je organen te koelen en ontgiften. Klink misschien nog onduidelijk, maar in deze blog ontdek je hoe natuurlijk en effectief dat is!

Lees meer »

Wu Wei, de kunst van het niet-doen!

We zijn vaak zo hard bezig met doorgaan dat we niet zien hoe rust ons verder kan brengen. Soms bereik je juist meer door minder te doen. Door even de remmen los te laten en dingen vanuit een ontspannen staat te doen, krijg je vaak meer voor elkaar dan als je maar doorgaat omdat je moet van jezelf. Dit heeft alles te maken met Wu Wei. In deze blog leer je er meer over!

Lees meer »

Is een combi behandeling wat voor jou?

Tijdens al mijn behandelingen staan het innerlijk landschap en de drie San Bao schatten centraal. Dit zegt je nu misschien nog niks, maar leven vanuit je innerlijk landschap is heel natuurlijk en waarschijnlijk doe je het al regelmatig zonder je daar bewust van te zijn. Op sommige momenten voel je misschien wel: ik zou eens wat dieper in mijn lichaam willen gaan en bij mijn gevoelens willen komen, maar het lukt me zelf niet. Dat is waar ik je mee kan helpen: intens gaan voelen. Tijdens mijn behandelingen laat ik je diepe ontspanning ervaren, waardoor je uit je hoofd en in je lichaam komt. Ontdek in deze blog welke combi behandeling bij jou past!

Lees meer »

Wat is levensenergie en waarom is het zo waardevol?

Wil jij graag meer energie voelen en je gevoelens en gedachten sturen? Ben je geïnteresseerd in de kracht van je levensenergie? In deze blog leg ik je uit welke belangrijke rol levensenergie inneemt binnen het taoïsme en hoe eerdere klanten dit zelf ervaren hebben.

Lees meer »

Wat kan het San Bao ritueel voor je betekenen?

Wil jij graag intensere emoties ervaren en leren hoe je die emoties kan toelaten? Wil je de natuur in jezelf ontdekken en er contact mee maken? En wil je antwoorden vinden op vragen die je jezelf stelt? Als het antwoord volmondig JA was op deze vragen is een San Bao ritueel zeker wat voor jou. Wil je weten wat het precies inhoudt en wat je er nog meer uit kunt halen? Ontdek het in deze blog!

Lees meer »

Welke producten gebruik ik tijdens mijn taoïstische schoonheidsbehandelingen?

Tijdens de holistische schoonheidsbehandelingen die ik geef gaat het om 'mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Die diepere laag zit hem voor een deel in het contact maken met en wandelen door het innerlijk landschap. Maar ook met de huidverzorging zelf ga ik de diepte in. Ik gebruik altijd natuurlijke huidverzorgingsproducten. Weten welke en wat ze voor je huid doen? Lees dan snel verder in deze blog.

Lees meer »

Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging?

Gezichtsverzorging gaat verder dan je huid alleen. Want alles is met elkaar verbonden: als jij je goed voelt, dan straal je dat uit. En als je aandacht besteedt aan je uiterlijke verzorging, dan voel je je beter. Tijdens de holistische schoonheidsbehandelingen die ik geef gaat het om 'mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Die diepere laag zit hem voor een deel in het contact maken met en wandelen door het innerlijk landschap. Maar ook met de huidverzorging zelf ga ik de diepte in. Dat heeft allerlei voordelen. Weten welke? Dat lees je in deze blog!

Lees meer »

Hoe ervaren anderen mijn taoïstische schoonheidsbehandeling?

Ben je geprikkeld om een schoonheidsbehandeling bij mij te doen, maar weet je nog niet helemaal zeker of het iets voor jou is? Ben je benieuwd wat anderen tijdens een taoïstische behandeling hebben ervaren? Ik kan me heel goed voorstellen dat je deze vragen hebt. Lees daarom snel verder in deze blog, want hierin vind je reacties van mensen die bij mij zijn geweest.

Lees meer »

Hoe gaat een taoïstische schoonheidsbehandeling in zijn werk?

Gezichtsverzorging gaat verder dan je huid alleen. Want alles is met elkaar verbonden: als jij je goed voelt, dan straal je dat uit. En als je aandacht besteedt aan je uiterlijke verzorging dan voel je je beter. Tijdens de taoïstische schoonheidsbehandelingen die ik geef gaat het om ‘mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Hoe ik jouw innerlijke schoonheid wakker maak en je help afstemmen op je innerlijk landschap? Dat lees je in deze blog!

Lees meer »

Wat is I kracht en hoe kun je die trainen?

In de vorige blog heb je kunnen lezen over de meditatie oefening Innerlijke Glimlach. Een begrip dat hier sterk mee verbonden is, is je I kracht. Wat dat precies inhoudt en wat het je oplevert om deze te trainen? Lees snel verder en ontdek het in deze blog!

Lees meer »

Hoe krijg je toegang tot je 3 schatten?

Hoe kun je de natuur in jezelf voelen en deze gebruiken om jouw werkelijkheid vorm te geven? Door contact te maken met je 3 schatten! Als je de Shen, Chi en Jing in jezelf voelt kom je in contact met je innerlijke ik. Hoe je contact maakt? Lees snel verder en ontdek het in deze blog!

Lees meer »