Onrustig door je omgeving? Je bewust worden van je Gouden Ei en Aura helpt

Gepubliceerd op 17 juni 2022 om 14:40

Het is niet niks, na twee jaar van corona, thuiszitten en weinig prikkels in één keer terug naar de drukte en ruis van een oplevende samenleving. Veel mensen ervaren dit als vermoeiend. Gelukkig kun je er wat aan doen. In deze blog lees je wat je Gouden Ei en Aura zijn en hoe het bewust worden en trainen hiervan je meer innerlijke rust kunnen geven.

Van externe onrust naar interne onrust

  Ruim twee jaar heeft de coronaperiode geduurd, waarin meerdere lockdowns de revue zijn gepasseerd. Het was voor velen een tijd van rust, stilte, letterlijk en figuurlijk binnen zijn en thuis zijn. Nu de coronamaatregelen van de baan zijn, is het leven weer met volle kracht van start gegaan. Overal is weer drukte en rumoer. Muziek, feesten, mensenmassa’s op evenementen, in het openbaar vervoer en op de werkvloer. En dit kan best wel vermoeiend zijn. Iedereen snakt naar ontlading, maar tegelijkertijd zijn we die ontlading helemaal niet meer gewend. We weten ons geen raad met al dat intensieve menselijke contact, omdat we het twee jaar hebben gemist. Veel mensen zijn hierdoor moe en snel overprikkeld. Ik merk dit ook bij klanten en deelnemers van de Tao kennismakingsdagen. Men heeft erg veel moeite om na corona weer terug te komen in grote groepen. De drukte en de onrust van veel mensen om je heen op kantoor wordt al snel te veel. Extern is de wereld dan misschien rustiger geworden en terug bij het ‘normaal’, maar intern is er veel onrust ontstaan.

  Het Gouden Ei en Aura

   Zoals ik het zie heeft deze interne onrust alles te maken met het Gouden Ei en Aura dat om ons heen zit. We hebben niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energetisch lichaam. Misschien heb je al eens gelezen over de 3 schatten en het innerlijk landschap. Het energetisch lichaam bestaat uit drie onderdelen:

   1. Het Jing-lichaam, ook Gouden Ei genoemd
   2. Het Chi-lichaam, ook Aura genoemd
   3. Het Shen-lichaam, ook Merkaba genoemd

   De Jing is de levenskracht waar het allemaal mee begint. Het bestaat uit drie onderdelen:

   1. Het Eerste Vuur dat brandt in de buikholte, dit is de basis van alles.
   2. De verspreiding van Jing door de rest van het lichaam, van het hoofd tot aan de handen en voeten.
   3. De Jing gloed om je heen. Deze straalt tot ongeveer een armlengte om je fysieke lichaam heen. Als je deze zou kunnen waarnemen, dan zou je een eivormige structuur zien. Het Jing lichaam als geheel wordt daarom ook wel het Gouden Ei genoemd.

   De term Gouden Ei is misschien nieuw voor je, maar je hebt vast wel gehoord van je persoonlijke ruimte, persoonlijke space of je bubbel. Dit is allemaal hetzelfde: je eigen, veilige ruimte waarover jij kan beslissen wie je wel en niet toelaat. En daar ligt een belangrijke keuze die we zelf kunnen maken om de buitenwereld en de onrust daarin toe te laten of juist buiten te sluiten. Essentieel hierbij is de connectie tussen Jing en Chi. Je hebt Jing nodig om Chi te gaan trainen. Het Chi-lichaam is veel beweeglijker dan de Jing en kan zich uitstrekken tot wel 20-30 meter buiten het lichaam. Zo gauw je Chi-lichaam, oftewel je Aura, zich buiten je Gouden Ei begeeft, verbindt het zich met dat wat om je heen is en vindt er een uitwisseling plaats. Als je Chi-lichaam binnen het Gouden Ei zit vindt er geen verbinding plaats met datgene om je heen. Je kunt dus zelf de keuze maken: ‘wil ik me verbinden met deze persoon of omgeving?’, ‘heb ik de behoefte om emotioneel de connectie te maken?’. Alleen datgene toelaten dat veilig en gepast is noemen we energetische hygiëne. Juist dat is wat veel mensen nu na corona missen. Ze weten misschien niet helemaal meer goed hoe hun grenzen te bewaken en het Chi-lichaam, hun Aura, dichtbij te houden. Zo komt het dat je je overvallen voelt door anderen in een drukke winkelstraat of in de trein. Maar als je je Aura binnen je Gouden Ei houdt kun je zelfs op die drukke momenten ervoor kiezen dicht bij jezelf te blijven en rust ervaren. En dat geeft een heerlijk gevoel.

    

   Ben je benieuwd hoe je je meer bewust kan zijn van jouw Aura en Gouden Ei en dit kunt trainen?

   Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

    

   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.