Met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

Annemarie

Wie ik ben

De een vind het belangrijk om te weten wat ik aan diploma's en certificaten heb behaald, de ander wil graag mijn levensverhaal en ervaring horen. Beide hebben te maken met wie ik ben, wie is Annemarie als persoon, hoe is mijn leven gelopen tot op het punt waar ik nu ben. En weet je dat is ook interessant en fijn om te weten en daar wil ik je heel graag een stukje in mee meenemen. 

Ik heb een fijn en gelukkig leven gehad en nog steeds. Opgegroeid in een agrarisch gezin, werken, nuchter, geen poespas, er voor elkaar zijn, geen nee zeggen, doorgaan, weinig ruimte voor voelen en praten, basis plek voor het stappen met mijn 'boeren' vriendengroep. Vanuit die groep heb ik ook mijn grote liefde Twan(proces technoloog op het gebied van waterbesparing en hygiene in de voedselverwerkende industrie) gevonden en zijn we inmiddels al 30 jaar erg gelukkig samen en hebben we drie prachtige, pure en heerlijke tieners. En ja tuurlijk heeft mijn leven ups en downs gehad, is het niet altijd fijn en mooi, en dat zal er altijd zijn, het is de vraag hoe ga je er mee om, wat doe je er zelf aan, hoe beweeg je jezelf daarin. 

We hebben op verschillende plekken gewoond in Nederland en ook in Duitsland, zowel in de stad als het buitengebied. Een ontdekkingstocht over waar is je plek, nou die zit in je!

Ik ben na de HAVO een allround opleiding gaan doen in de uiterlijke verzorging en heb heel veel cursussen gedaan, van bedrijfskunde tot lomi lomi massage, van NLP(Neuro Linguistisch Programeren) tot aromatherapie, van time management tot lymfedrainage, Mind Eye Power en 7 jarige opleiding over het Taoisme niet te vergeten. 

Zo ben ik uiteindelijk geworden wie ik nu ben; echtgenote, moeder, Tao trainster, Vallei coach, schoonheidsspecialiste, masseuse, (schoon) zus, vriendin, collega. 

Een mooi pad heb ik mogen bewandelen en loop ik nog steeds. Het heeft me gevormd tot wie ik ben. 

Wat ben ik

Toen ik zo'n 12 jaar geleden in aanraking kwam met de levenswijsheid van de Taoisten ervaarde ik dat als thuis komen, ik was tevreden met mijn leven en toch zei iets in mij dit is waar ik meer van wil weten of liever gezegd wil voelen. En wauw wat kan het leven fijner, mooier, gelukkiger, rustiger, meer in balans zijn als je je innerlijke ik echt leer voelen en vandaaruit kan leven. Dit is niet wat we geleerd hebben, het is anders omgaan met de emoties en gevoelens als hoe we dat geleerd hebben. Dat gevoel wat ik had, het is goed zo en toch is er nog iets, nou dat blijkt! En weet je als je het aangaat om het te trainen, want het gaat niet zo helemaal van zelf, simpel is het overigens wel, dan past dat in je leven zoals je dat leeft op dit moment. Niets ingewikkelds, geen veranderingen, alleen je leven leren leven vanuit je eigen innerlijke natuur. En uiteindelijk vormt dat WAT je bent. 

Kun je het verschil ervaren tussen wie en wat? gemaakt of zijn? 

Het is overigens weer wat minder simpel om te ontdekken wat ik ben. Ik geloof dat ik daar nog steeds niet helemaal uit ben. Gelukkig zijn er hele lieve klanten en mensen om mij heen die aangeven wat ze ervaren bij mij en wat helpt voor mij te durven ontdekken wat ik ben, want dat onder woorden brengen is lastig. Wat word er aangegeven; je bent een engel, een toverfee, een moeder, een schat, een lieverd waar je troost vind, die een arm om me heen legt, die een luisterend oor bied, waar je meteen een veiligheid ervaart, waar je je zo welkom voelt, waar je pure aandacht krijgt, waar ik mezelf kan zijn, waar ik me geliefd voel. Tja kan je dit in een 'beroep' benoemen of zeggen wat ik eigenlijk doe? Ik doe een poging:

Ik help mee, ben een gids, een trainster, een coach, om je eigen innerlijk IK te ontdekken en vandaaruit te leren leven in jouw leven zoals dat er nu is en dat maakt je gelukkiger, voel je je fijner, ben je emotioneler in balans en ervaar je rust. 

 

Op deze website staat een aanbod van allerlei activiteiten in groepen en ook 1 op 1 hoe ik er voor je kan zijn, maar weet het kan altijd op jouw manier. Staat er niet tussen wat voor jou past, neem dan vooral contact op. 

Puur Prachtig Liefdevol