De droom van Annemarie

Een droom, allerlei gebeurtenissen, opgedane kennis en ook 28 jaar ervaring in haar werk met mensen: dat zijn de ingrediënten die aan de basis lagen van de Taoboerderij. Vanaf haar kinderjaren zoekt Annemarie al antwoord op vragen als: wat voel ik, wie ben ik? In allerlei workshops, cursussen, trainingen en opleidingen hoor je: blijf bij jezelf, volg je hart en voel. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan?

Iedereen ervaart, beleeft en leert anders. Met de Taoboerderij willen we juist inspelen op persoonlijke wensen en aandacht hebben voor de bezoeker. Annemarie is zelf erg praktisch en nuchter ingesteld, wil dingen snappen, vandaar dat er veel aandacht is voor uitleg en kennis overdracht. Als je de kennis hoort, dan gaat het je duizelen, maar eenmaal geland, denk je waarom leren we dit niet op school, wat had mijn jeugd er anders uit kunnen hebben gezien als ik dit wist toen ik 'jong' was. 

Leven vanuit je drie schatten, San Bao's

Voor Annemarie bracht de eeuwenoude wijsheid van de Taoïsten het antwoord  op die vraag. Leren leven vanuit je innerlijke landschap, vanuit de drie schatten, is zo natuurlijk, niet moeilijk en hoeft niet veel geld en tijd te kosten; twee dingen die velen moeilijk vinden om voor zichzelf vrij te maken of gewoon niet hebben. Annemarie ziet het als haar destiny, haar droom, om mensen te leren, te laten ervaren en voelen wat dat innerlijke zelf is.

Een eeuwenoud verhaal met wijsheid voor nú

Eén van de bekendste taoïstische vrouwen is Sun Puer, die leefde van 1119 tot 1182. Sun was getrouwd, moeder van drie zonen en kwam uit een welgestelde familie. Ze startte de 'School of Purity and Tranquility' (School voor Puurheid en Kalmte) en richtte zich tijdens de lessen op de 'Three treasures'; de drie schatten.

'Sun Puer is voor mij een inspiratiebron'. Door haar wijsheden te bestuderen leerde ik hoe ik de kennis van het taoïsme kan laten aansluiten op het dagelijkse leven. 

Zelf bestudeer en beoefen ik het taoïsme inmiddels al vele jaren, zodat het volledig in mijn leven geïntegreerd is. Het heeft mij gebracht:

- dat ik emotioneel veel meer in balans ben

- dat ik weinig stress meer ervaar

- dat ik vol energie zit

- dat de stortvloed van gedachtes die ik altijd had kan managen, rustiger door heel mijn lijf laten stromen i.p.v. allen in mijn hoofd.

- dat ik intens gelukkig ben

- dat ik tevreden ben met wat er is in mijn leven

- dat ik kalmte ervaar in vervelende of lastige situaties

Over De Taoboerderij

De naam Taoboerderij is niet zomaar gekozen. Een boerderij staat voor het produceren van producten uit de natuur voor de eerste levensbehoefte. Een plek waar iedereen welkom is om voor zichzelf hierin te voorzien. Nu zeg je misschien: zo zijn boerderijen al lang niet meer, dit is een geromantiseerd beeld. Maar ook in onze tijd is die behoefte er nog steeds. Kijk maar naar de belangstelling voor boerderijwinkels en boerenmarkten. En zo is er ook weer een groeiende interesse in een andere vorm van voeding: leven vanuit je gevoel, instinct, je oerenergie. Daarnaast zegt de Tao de mens is natuur en de levenswijsheid van die oude taoisten zou nooit verloren hebben mogen gaan, dit zou normaal moeten zijn en geen naam mogen hebben. 

Met de Taoboerderij willen we voorzien in juist die levensbehoefte: leven vanuit je eigen natuur, vanuit je eigen ik. We willen een plek zijn waar iedereen naar toe kan om vanuit je eigen natuur te leren leven en om je te voeden met wijsheid, energie en plezier. Om verwarring te voorkomen, wij doen dus niets met 'echte' voeding, maar met die andere basisbehoefte. Tao is synoniem voor de weg, je vindt dus je eigen weg in het leven om met dingen om te gaan, maar wij als Tao Trainers helpen je daar graag bij! Al onze activiteiten zijn voor vrouwen en mannen.