Hoe krijg je toegang tot je 3 schatten?

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 14:58

Hoe kun je de natuur in jezelf voelen en deze gebruiken om jouw werkelijkheid vorm te geven? Door contact te maken met je 3 schatten! Als je de Shen, Chi en Jing in jezelf voelt kom je in contact met je innerlijke ik. Hoe je contact maakt? Lees snel verder en ontdek het in deze blog!

Hoe kom je in contact met je innerlijke ik?

Het innerlijk landschap is je eigen natuur in jezelf in de natuur om je heen. De natuur om je heen bestaat niet alleen uit letterlijke natuur, zoals bomen en gras, maar ook je woning, kantoor, een stad of een festival zijn natuur. Eigenlijk is alles in de wereld om ons heen natuur. Door contact te maken met je innerlijk landschap en dit te trainen kun je invloed uitoefenen op je leven. Dingen die mogelijk zijn kun je daadwerkelijk manifesteren. Deze gebeurtenissen gaan van potentie naar manifestatie via je innerlijk landschap.

Door de mediatie oefening Innerlijke Glimlach kun je communiceren met je lichaam en innerlijk landschap. Het is een eenvoudige oefening die je thuis of op iedere plek die je wil kan doen. Het kalme gevoel dat je van deze oefening krijgt, kun je altijd ervaren door deze oefening te trainen en zo eigen te maken dat het een staat van zijn is die er altijd is.

 

Dit zijn de stappen om te volgen:

1. Zachte ogen en gezicht maken

Dit is altijd de start van een meditatie. Je maakt je ogen en gezicht zacht en ontspannen. Lukt dat zo niet, dan kan je bijvoorbeeld doen alsof je kijkt naar jonge spelende dieren of kinderen of een fijne liefdevolle herinnering terughaalt. Je kunt ook denkbeeldig je wenkbrauwen wat ‘uit elkaar trekken’ en je mondhoeken zachtjes wat omhoog brengen.

2. Glimlach laten ontstaan

Nadat je een zacht gezicht hebt gemaakt, kun je de glimlach denkbeeldig doortrekken naar je oren. Door een glimlach te laten ontstaan, ontwaak je je innerlijke landschap. De eerste twee stappen van de meditatie zijn dus de poort of toegang naar je I-kracht.

3. Luisteren naar de stilte, de stilte tussen de geluiden die je hoort

Ook al is de wereld om je heen nog zo luid, er zit altijd stilte tussen geluiden in. Tussen de geluiden van rijdende auto’s of vogeltjes zit een stilte. Als je daarnaar leert luisteren maak je contact met je eigen stille weten, ook wel je spirit of geest genoemd. Dit is Shen, je geestkracht.

4. Bloem openen op je hartpunt (midden van je borstbeen) en verbinden met een geliefde

De volgende stap is de aandacht naar je hartpunt brengen. Je trekt je borstbeen wat naar binnen en plaatst een denkbeeldige mooie bloem in je hartpunt. Je denkt aan iemand die je dierbaar is. Zo activeer je de Chi: ook wel de verbindingskracht, de liefdeskracht of de hartkracht.

5. Je ademhaling naar je buik brengen

Als laatste breng je je ademhaling naar je buik en maak je contact met je Jing, je levenskracht.

 

Zo heb je contact gemaakt met je 3 schatten. Deze Innerlijke Glimlach meditatie helpt je ook om je de hele dag in deze staat van zijn te bevinden. Je bent dan in I en blijft in contact met je innerlijk landschap.

 

Wil jij meer ontdekken over hoe je toegang kunt krijgen tot je 3 schatten?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.