Wat is I kracht en hoe kun je die trainen?

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 13:39

In de vorige blog heb je kunnen lezen over de meditatie oefening Innerlijke Glimlach. Een begrip dat hier sterk mee verbonden is, is je I kracht. Wat dat precies inhoudt en wat het je oplevert om deze te trainen? Lees snel verder en ontdek het in deze blog!

Wat is I kracht?

De basis van de Healing Tao training bestaat uit I kracht en de Innerlijke Glimlach. Deze twee zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. I kracht of in I zijn kun je omschrijven als een licht meditatieve staat waarin je een zekere moeiteloosheid vindt in hetgeen je doet. Het wordt daarom ook wel zachte kracht genoemd. Misschien herken je het wel dat als je iets heel graag wilt en er dan veel moeite in stopt het juist niet lukt. De wilskracht die je in het behalen van je doel stopt veroorzaakt spanningen in je lichaam, waardoor je gehinderd wordt in het realiseren van je doel. De I kracht blijft juist nadrukkelijk weg bij wilskracht. Je werkt met zachte ogen en een zachte blik naar jezelf. Dit ontspant het zenuwstelsel en kalmeert de adrenalineklieren. Wanneer je I kracht inzet, wordt je juist energieker en meer ontspannen en zullen dingen vanzelf gaan.

 

Hoe maak je je I kracht wakker?

Met een korte geleide meditatie, de Innerlijke Glimlach, kun je de I kracht in jezelf vinden. Door de mediatie oefening Innerlijke Glimlach kun je communiceren met je lichaam en innerlijk landschap. Je verbindt de 3 schatten Shen, Chi en Jing en komt zo in contact met je innerlijke ik. Het is een eenvoudige oefening die je thuis of op iedere plek die je wil kan doen. De eerste keer dat je de I kracht activeert zul je die misschien nog maar kort kunnen vasthouden. Maar naarmate je vaker traint zul je steeds langer in I kunnen blijven en de I kracht zelfs kunnen integreren in je dagelijks leven. Dan wordt het een staat van zijn die er altijd is en je altijd helpt.

Wat levert het trainen van I kracht op?

Waar de I kracht gaat volgt de Chi, dus iedere meditatie die je doet wordt automatisch krachtiger. Door te oefenen met in I zijn kun je ook je gewaarwording beter richten. Dit kan voor iedereen anders zijn. Veel mensen ervaren temperatuursensaties, maar je kunt bijvoorbeeld ook kleuren zien of beelden krijgen. Dit gewaarworden en je zintuigen beter laten werken komt vanzelf naarmate je de I kracht vaker traint. De Innerlijke Glimlach geeft je ook het vermogen om, ongeacht de situatie, een gevoel van veiligheid in jezelf te creëren en is daarmee de sleutel tot een stressvrij leven. Vanuit deze veiligheid kun je de ontspanning die je voelt omzetten in een soort trance: een staat tussen slapen en waken in. Je ervaart dan een diepe ontspanning die kenmerkend is voor slapen en tegelijkertijd ben je bijzonder helder en alert, wat weer kenmerkend is als je wakker bent. Vanuit deze trance staat kun je het innerlijk landschap op een bewuste, veilige manier binnengaan en werken aan het manifesteren van je doelen.

 

Wil jij meer ontdekken over in I zijn en de je I kracht trainen?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.