Hoe gaat een taoïstische schoonheidsbehandeling in zijn werk?

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 12:26

Gezichtsverzorging gaat verder dan je huid alleen. Want alles is met elkaar verbonden: als jij je goed voelt, dan straal je dat uit. En als je aandacht besteedt aan je uiterlijke verzorging dan voel je je beter. Tijdens de taoïstische schoonheidsbehandelingen die ik geef gaat het om ‘mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Hoe ik jouw innerlijke schoonheid wakker maak en je help afstemmen op je innerlijk landschap? Dat lees je in deze blog!

 

Hoe laat ik jou helemaal tot rust komen?

Tijdens mijn behandelingen volg ik wel onderdelen van de standaard klassieke schoonheidsbehandeling, maar ik verrijk deze door de volgende stappen te volgen:

1. Je krijgt een lekker voetenbadje en we hebben een gesprekje over hoe het met je gaat. Je krijgt ook wat te drinken als je wilt. Dit is een goed begin van de behandeling, zodat we vast afstemmen op elkaar.

2. Daarna mag je op de behandelbank gaan zitten met je rug naar mij toe. Dan begin ik met een korte rug massage. Met deze aanraking maak ik contact met je en begint het begin van de echte afstemming op je innerlijk landschap. Ik neem je ook mee in een meditatie, de Innerlijke Glimlach. Je maakt dan zachte ogen, luistert naar de stilte, gaat vervolgens naar je hartpunt en activeert dan je buikademhaling. Tijdens de meditatie kom je in contact met jezelf én ik help je mee door mijn aanrakingen.

3. De volgende stap is dat je gaat liggen op de behandelbank. Je wordt toegedekt en dan begin ik met het ‘standaard’ gedeelte van een traditionele schoonheidsbehandeling. Dus het reinigen, dieptereiniging, mee-eters weghalen, eventueel harsen als dit nodig is en advies geven over de huid. Ook gebruik ik verzorgingsproducten zoals serums en maskers. Ik ben ruim in het gebruik daarvan, zodat je met een gevoede huid de deur uitgaat. Je zal zeker merken dat je bij de schoonheidsspecialist bent geweest, want je huid krijgt echt een boost!

4. Na de reiniging en het verzorgen van de huid ga ik je lekker masseren. Deze massage is veel langer dan je gewend zal zijn van een klassieke schoonheidsspecialist. De massage duurt minstens 20 minuten en ik gebruik warme olie. Ik neem ook altijd de handen, armen, en je hoofdhuid/haren mee. Goed om te weten dat je haren dus wat vettig worden.

5. Daarna breng ik een masker aan en als dit inwerkt krijg je een heerlijke voetmassage. Na verwijdering van het masker sluit ik af met een verzorgende lotion en crème.

6. Na de behandeling mag je rechtop gaan zitten en krijg je nog wat te drinken. Vaak heb ik dan nog een gesprekje met je, waarin we bespreken wat je ervaren hebt en of je iets wil delen. Misschien ben je wel bang dat er dan verdriet en trauma’s naar boven komen, maar dit hoeft helemaal niet! Er komen juist ook vaak hele mooie herinneringen tevoorschijn.

Wat is mijn rol in jouw reis door je innerlijk landschap?

Het uitvoeren van de behandeling gaat voor mij als van nature. Ik doe dat altijd door middel van aanraking, wat voor mij intenser en dieper voelt dan op afstand, zoals healers dat vaak doen. Door aanraking kan ik jou échte aandacht geven en wat ik het allerbelangrijkste vind is dat we samen op reis gaan door jouw innerlijk landschap. Jij geeft richting aan en doet het zelf, maar ik help je graag mee. We wandelen samen door je landschap en geven aandacht aan waar je lichaam om vraagt. In het dagelijks leven ben ik er ook niet altijd bij, dus ik ben bovendien je gids om je te leren hoe je zelf in je innerlijk landschap kunt bewegen, hoe je voelt wat goed voor je is en welke antwoorden je nodig hebt. Ik leer je om keuzes te maken vanuit je eigen innerlijke ik.

 

Wil jij ook eens een taoïstische schoonheidsbehandeling ervaren en voelen wat het met je doet?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.