Hoe ervaren anderen mijn taoïstische schoonheidsbehandeling?

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 09:03

Ben je geprikkeld om een schoonheidsbehandeling bij mij te doen, maar weet je nog niet helemaal zeker of het iets voor jou is? Ben je benieuwd wat anderen tijdens een taoïstische behandeling hebben ervaren? Ik kan me heel goed voorstellen dat je deze vragen hebt. Lees daarom snel verder in deze blog, want hierin vind je reacties van mensen die bij mij zijn geweest.

 

Erica, Rebecca en Bob schrijven…

Hieronder lees je drie ervaringen die eerdere klanten bij mij hebben gehad.

 

Erica schrijft...
"Een diep gevoel van ontspanning en een gevoel van één geheel zijn. Alles vloeit in elkaar; vloeibaar worden van binnen. Ik zie je als een wegwijzer en een helper. Jouw behandeling geeft de ander een ervaring van hoe het kan zijn en van daaruit kan je de weg wijzen hoe dit zelf te bereiken is. Je kunt altijd op je terug vallen om de weg te wijzen en opnieuw te laten ervaren wat het ontspanningsgevoel voor iemand kan doen. Door aanraking/massage en coaching kan je iemand helpen zich te zuiveren van binnenuit. Obstakels opruimen, afstoffen van het innerlijk. Een gezichtsbehandeling zuivert het uiterlijk. De combinatie versterkt het geheel. 1+1=3."

 

Rebecca schrijft...
"Het was een heel prettige ervaring van begin tot eind. Annemarie was erg gastvrij en nuchter. Ik voelde me meteen op mijn gemak en verwelkomd. De kamer was erg comfortabel, zacht en knus. Het was een moment van totale ontspanning en een traktatie voor mijn lichaam en geest - zeker de moeite waard om deze tijd voor mezelf te nemen. Ik vond het ook interessant om te leren over San Bao en Tao, en het verband tussen hoofd, hart en levensenergie. In het Engels zou ik “nourishing” (voedend) zeggen – niet alleen voor mijn huid, maar op een dieper niveau. In het Engels is er ook een gezegde dat schoonheid alleen huid diep is. Ik denk dat deze behandeling een innerlijke schoonheid en vrede raakt, zeker iets veel diepers."

 

Bob schrijft...
"Binnenkomen bij Annemarie is echt binnenkomen. Alleen al de geur en klanken van de muziek brengen me in beginnende ontspanning. De gesprekken zijn fijn, en de TAO oefeningen effectiever dan ik in eerste instantie had verwacht. De massages zijn uitermate rustgevend, met herkenbare patronen, maar toch elke keer weer anders. Onbewust aanvoelend waar behoefte aan is. Ultieme ontspanning, in het gebied tussen waken en slapen. Ik kom al meer dan 10 jaar regelmatig bij Annemarie langs, en het is mijn belangrijkste bron voor rust en balans."

Met elkaar in contact komen

Ik vind het mooi om niet alleen de ervaringen van klanten te delen, maar ook mijn perspectief. De ervaringen van klanten sluiten vaak namelijk precies aan op wat ik in ze voel terwijl ik bezig ben met de behandeling. En dat is een prachtige gewaarwording!

Zo wil ik je graag meenemen in een lichaamsmassage die ik laatst bij een klant uitvoerde. In het voorgesprek vertelde ze dat ze heel erg met zichzelf bezig was, een dieet aan het volgen was, dat ze op retraite was geweest en leuke dingen voor haarzelf aan het plannen was. Haar hartpunt (Chi) en levenskracht (Jing) voelden ook warm aan en waren aan het werk. Maar ik ervaarde ook dat ik vooral bij haar voeten en hoofd moest zijn. Toen ik dat merkte, gaf ik extra aandacht aan die gebieden. Ik maakte lange strijkingen van hoofd naar voeten en andersom en masseerde haar voeten en hoofd extra. Terwijl ik daarmee bezig was voelde ik een koude lucht door haar lichaam stromen. Ik bewoog letterlijk een paar keer met mijn handen omhoog om die stroom eruit te laten mee te helpen. Langzaam voelde ik de stroming door haar lichaam wegvloeien. Je kan het omschrijven alsof het bewolkt of mistig was in haar innerlijk landschap, en dat is opgetrokken. Na afloop vertelde ze, zonder dat ik er naar vroeg, dat als ik haar voeten aanraakte ze dat in haar hoofd voelde. Dat die aanrakingen samen als heel voelden. Ook vertelde ze dat ze bij haar hart en buik een koude wind voelde alsof er iets schoon geblazen werd. Ze was er gewoon beduusd van wat ze allemaal ervaarde. Hoe mooi dat het contact dat we met elkaar hadden tijdens de massage zo kloppend was!

De ervaring die deze klant voelde hebben meerdere mensen. Tijdens een behandeling raak ik altijd buik en hartpunt (midden op het borstbeen) aan. Deze staan voor de eerste en tweede San Bao schat. Jing is de levenskracht en Chi is de hartkracht. Regelmatig voelen de buik en het hartpunt eerst wat koud aan en tijdens de behandeling wordt het dan langzaam warm op die plekken. Soms zelfs heet. Ik maak dan altijd een verbinding tussen die twee schatten. Veelgehoorde ervaringen die daarna genoemd worden zijn:

‘Het was net alsof ik één geheel werd’.

‘Ik voelde de rust in mezelf naar boven komen in mijn buik’.

‘Gedachtes verdwenen in het vuurtje in mijn buik’.

‘Het is net alsof mijn hart zich opent, het loopt vol van liefde’.

‘Al mijn emoties werden geraakt en kwamen in balans’.

 

Van deze reacties word ik heel blij. Ik vind mijn rol als gids die je helpt de weg te wijzen naar en in jouw innerlijke landschap heel waardevol. En ik geniet er dan ook van als ik na afloop hoor van iemand dat diegene echt geholpen is en meer rust en kalmte in zichzelf heeft gevonden.

 

Wil jij ook eens een taoïstische schoonheidsbehandeling ervaren en voelen wat het met je doet?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.