Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging?

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 07:55

Gezichtsverzorging gaat verder dan je huid alleen. Want alles is met elkaar verbonden: als jij je goed voelt, dan straal je dat uit. En als je aandacht besteedt aan je uiterlijke verzorging, dan voel je je beter. Tijdens de holistische schoonheidsbehandelingen die ik geef gaat het om 'mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Die diepere laag zit hem voor een deel in het contact maken met en wandelen door het innerlijk landschap. Maar ook met de huidverzorging zelf ga ik de diepte in. Dat heeft allerlei voordelen. Weten welke? Dat lees je in deze blog!

 

Hoe kies ik de juiste verzorging voor jouw huid?

Mijn visie op de huid is dat als je hem goed reinigt en verzorgt met wat past bij jouw huid en levensstijl, dat je dan het verouderingsproces vertraagt en je huid lang gezond houdt. Zo houd ik onder andere rekening met de volgende dingen als ik de verzorgingsproducten voor jouw behandeling bepaal: werk of ben je meer binnen of buiten, drink je veel koffie of meer water, hoe oud ben je? Of bepaalde producten passen bij je huid en levensstijl kunnen we ook samen bespreken tijdens de behandeling. Geef vooral zelf aan als je dingen wel of niet fijn vindt. Sommige mensen weten bijvoorbeeld niet zeker of hun huid gezond is en hoe ze deze dan kunnen voeden en willen graag mijn hulp daarbij. En anderen zijn bijvoorbeeld al blij met hun huid, willen gewoon een diepere reiniging en boost en hebben verder geen behoefte aan advies. Dat is ook helemaal prima. Ik stem mijn behandelingen graag af op de persoon.

Je huid thuis verzorgen met de producten die bij jouw huid passen en zo af en toe naar de schoonheidsspecialist gaan is de meest optimale manier om je huid lang gezond te houden. Op de langere termijn heb je dan ook helemaal niet de ‘duurdere’ crèmes of behandelingen nodig. Meer ingrediënten en een hogere prijs betekent echt niet altijd een betere, langere werking! Het gaat erom dat je de juiste producten kiest die jouw huid voeden en verzorgen.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging?

Verzorgingsproducten met alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn meer huid identiek en dringen dieper door in de huid. Daardoor werken ze effectiever en geven ze de huid echt wat deze nodig heeft. Er is ook al veel onderzoek gedaan naar de werking van natuurlijke ingrediënten, waardoor de kennis en meerwaarde ervan ten opzichte van synthetische producten duidelijk is. Zo zit er in de crèmes die ik gebruik een natuurlijke SPF factor. En natuurlijke ingrediënten zijn niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de natuur. Ze zijn namelijk duurzamer dan kunstmatige ingrediënten. Nog een voordeel van natuurlijke cosmetica: je kunt de producten makkelijk door en over elkaar gebruiken. Zo kun je als je huid een keer iets extra’s nodig heeft bijvoorbeeld een kuur doen met een serum. Dit is vaak in de winter, want dan heeft je huid wat meer ondersteuning nodig dan in de zomer.

 

Wil jij ook eens een taoïstische schoonheidsbehandeling ervaren en voelen wat natuurlijke producten kunnen doen voor je huid?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.