Hoe kun je je innerlijk landschap trainen?

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 13:54

In de vorige blog heb je kunnen lezen dat het taoïstische wereldbeeld bestaat uit drie landschappen. Het innerlijk landschap ligt als het ware tussen het potentiële landschap en het uiterlijk landschap in. Het innerlijk landschap is dus de plek waar de transitie van potentie naar manifestatie plaatsvindt. De mate waarin jij hier invloed op hebt, noemen we realiserend vermogen. Dat kun je ontwikkelen en trainen. Hoe je dat doet? Lees snel verder en ontdek het in deze blog!

Het beoefenen van interne alchemie

Door het trainen van het innerlijk landschap kun je ervoor zorgen dat er steeds meer potentie kan stromen richting manifestatie. Binnen het taoïsme wordt deze training Nei Dan Kung genoemd, oftewel het beoefenen van interne alchemie. Het lichaam wordt hierbij gezien als een ketel waarin de ingrediënten harmonisch op elkaar afgestemd moeten worden. Van primair belang is het bewaren van de beschikbare levensenergie. Taoïsten geloven er namelijk in dat iemand overlijdt wanneer de levensenergie op is. Bij het trainen  wordt gewerkt met de drie schatten. Deze worden ook wel energieën genoemd. Het gaat om Shen, Chi en Jing.

 

De 3 schatten en hoe je die kunt trainen

 

  1. Shen: geestkracht, helderheid en stilte (hoofd). Shen is het meest ongrijpbare aspect van het innerlijk landschap. Het is het spirituele aspect van het zijn. Shen is het magische vermogen van de mens om de flow in het leven te vinden en deze vast te houden. Je Shen raakt uitgeput door te veel visuele prikkels, stress of te veel nadenken. Shen groeit doorat je je Jing en Chi traint en deze in contact brengt met elkaar. Shen kun je dus niet trainen, maar alleen activeren.
  1. Chi: hartkracht, verbinding en ziel (borstholte). Chi kun je zien als je bewustzijn. Het is de energie van gedachten en emoties. Er zijn 3 manieren hoe je je bewustzijn kunt trainen:
  • De aanwezige Chi op natuurlijke wijze laten stromen. Je bewust zijn van je emotionele en mentale staat en leren ingrijpen wanneer de stroom niet meer vloeit.
  • Nieuwe Chi maken. De hoeveelheid Chi vergroten door je bewustzijn letterlijk te laten groeien.
  • Betere Chi maken. De kwaliteit van je bewustzijn vergroten.
  1. Jing: levenskracht, essentie en instinct (buikholte). De Jing is de levenskracht die je hebt én waarvan je meer kunt maken.
  • De Jing die je al hebt geeft structuur aan het innerlijk landschap. Bij het trainen van je Jing leer je blokkades te verwijderen, bijvoorbeeld via Chi Kung oefeningen en Ijzeren Hemd technieken.
  • Je kunt zelf ook levenskracht maken door middel van de seksuele Kung Fu. Door dit te trainen, blijf je tot op zeer hoge leeftijd vitaal en gezond.

Levenslange training van je innerlijk landschap

Met het trainen van je innerlijk landschap ben je je hele leven bezig. Het past in ieders manier van leven en je kunt het heel makkelijk verweven in je leven. Je gaat al vanaf dag één de effecten ervaren. Je gaat je energieker voelen, je kunnen ontspannen in stressvolle momenten, je uitgerust voelen en het malen in je hoofd uit kunnen zetten. Je weet waar je het voor doet: voor een groeiend vermogen om jouw potentie te manifesteren in alles wat je doet, elke dag weer. Meer plezier uit het leven halen!

 

Wil jij meer ontdekken over je innerlijk landschap en hoe je dit kunt trainen?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.