Waarin verschilt een taoïstisch schoonheidsspecialiste van een traditionele schoonheidsspecialiste?

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 17:15

Eens in de zoveel tijd naar een schoonheidsspecialiste gaan is goed voor je lichaam en geest. Het is een echt verwenmomentje voor jezelf. Door het hectische leven van alledag is er steeds meer behoefte aan dit soort relaxmomenten. Een schoonheidsspecialiste is de aangewezen persoon om je te laten relaxen. Maar wat voor schoonheidsspecialiste kies jij? Ga je naar een traditionele specialist of ben je op zoek naar meer? Een behandeling die niet alleen uiterlijke, maar ook innerlijke verzorging biedt? Misschien past een taoïstische specialist dan wel beter bij jou. Wil je weten wat het verschil is tussen een ‘normale’ schoonheidsspecialiste en een taoïstisch schoonheidsspecialiste? Lees dan snel verder en ontdek het in deze blog.

Wat doet een traditionele schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het geven van verschillende ontspannende, verzorgende, huidverbeterende en cosmetische behandelingen aan het gezicht en het lichaam. Om een passende behandeling te geven zal er altijd een intakegesprek plaatsvinden, waarbij de specialist de conditie van je huid beoordeelt. Er zijn diverse behandelingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan gezichtsbehandelingen, peelings, ontharing en massages. Daarnaast verkoopt een traditionele schoonheidsspecialist meestal diverse reinigende en verzorgende producten. De meeste traditionele specialisten hebben een focus op huidverbetering. Taoïstische schoonheidsspecialisten daarentegen hebben een focus op de mens als geheel.

Wat doet een taoïstisch schoonheidsspecialiste?

Een taoïstisch schoonheidsspecialist heeft een taoïstische benadering van schoonheid. Het gaat hierbij om schoonheid van binnen én buiten. Er wordt gebruikgemaakt van een holistische aanpak: het is echt een totaalconcept voor zowel innerlijke als uiterlijke verzorging. Holisme komt namelijk van het Griekse woord holos, dat geheel betekent. De schoonheidsbehandelingen richten zich dus niet op één specifiek deel van de huid of het lichaam, maar op de mens als geheel. Alle onderdelen van je lichaam en geest zijn met elkaar in verbinding. Onze huid werkt nauw samen met ons hormoonstelsel, zenuwstelsel en immuunsysteem. Wanneer er in ons lichaam of leven een disbalans voordoet, zal dat invloed hebben op meerdere delen van het geheel. Zo kan bijvoorbeeld angst voor het verliezen van een baan of juist stress door een overvloed aan taken leiden tot allerlei problemen van de huid en in het lichaam. Een taoïstische behandelmethode neemt al deze aspecten ook mee. Stress, onzekerheid en angst maken na een behandeling plaats voor kracht, ontspanning, innerlijke rust en positieve energie.

Gezichtsverzorging door Annemarie Koenen

In mijn praktijk voer ik gezichtsbehandelingen uit met een taoïstische visie op schoonheid. Want als jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit. Tijdens mijn behandelingen gaat het om ‘mooi zijn van buiten’ én om schoonheid met een diepere laag. Ik streef ernaar om jouw innerlijke schoonheid aan te raken en wakker te maken. Ik verwelkom je met een voetenbadje en neem vervolgens de tijd om te luisteren hoe het met je gaat en wat jij nodig hebt om verbinding met jezelf te maken en uit je hoofd te komen. Met als ultieme doel: rust en balans ervaren. Tijdens mijn taoïstische beauty behandelingen gebruik ik producten van het Nederlandse merk Malima. Deze professionele cosmetica met natuurlijke oliën en ingrediënten is speciaal vervaardigd voor intensieve verzorging en huidverbetering. De producten zijn vriendelijk voor de huid, effectief en zeer betaalbaar.

 

Wil jij ook je inner & outer beauty laten stralen?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.