Laat je Chi energie natuurlijk stromen met Chi Kungs

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 10:34

Voel je dat je veel spanning en stress in je lichaam hebt? Weet je niet hoe je die los kunt laten en weer positieve energie kunt voelen? Chi Kungs zijn een effectieve manier om dit te bereiken. In deze blog leg ik uit wat Chi Kungs zijn en wat voor effect ze hebben.

Wat zijn Chi Kungs?

  Chi Kung (ook wel Qi gong genoemd) is een bewegingsvorm uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze meditatieve bewegingskunst bestaat al ruim 3000 jaar. De basis is dat mens en universum één organisch geheel vormen. Chi (Qi) betekent adem, energie, levenskracht. Kung (Gong) betekent oefenen, werk, cultiveren. Chi Kungs zijn dus oefeningen die jouw levensenergie positief beïnvloeden en je Chi op een natuurlijke manier laten stromen. De oefeningen bestaan uit bewegingen, houdingen en ademhalingen. Ze zijn eenvoudig te leren en werken diep door.

  Het Chi-lichaam wordt ook wel het Wind-lichaam genoemd. Het woord wind is verbonden met het woord vent. Venten is het proces waarbij gif- en afvalstoffen, oftewel cloudy energy, uit het lichaam verwijderd worden. Door Chi Kungs kun je zelf actief bijdragen aan het ontgiften door letterlijk een frisse wind door je innerlijk landschap te laten waaien.

  Hoe kun je Chi Kungs nog effectiever maken?

   Met Chi Kung oefeningen train je vooral de bindweefsels in je lichaam. Alle bindweefsels zijn verbonden met het middenrif dat eigenlijk één grote bindweefselplaat is. Daarom kun je je bewegingen en strekkingen nog effectiever maken door bij te ademen. De extra adem die je binnenkrijgt zorgt voor een extra strekking van het middenrif, waardoor de oefening nog meer effect heeft.

   Wat zijn de effecten van Chi Kungs?

   Enkele effecten van Chi Kungs zijn:

   • Verhoging van je lichaamsbewustzijn. Je merkt het eerder als je onnodig spanning vasthoudt.
   • Je kunt dieper en vaker ontspannen. Je weet hoe je spanning kunt verminderen en/of op kunt lossen.
   • Je energiebanen worden geopend, zodat de energie overal goed kan doorstromen. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en je hebt meer energie tot je beschikking.
   • Versterking van je lichaam. Je beschikt over meer energie en kunt meer aan. Je gezondheid verbetert.

    

   Heb jij behoefte om op een gezellige, ontspannen manier alle stress en spanningen los te laten en jezelf echt centraal te zetten?

   Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

    

   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.