Gun jezelf een retreat met volledige persoonlijke aandacht

Gepubliceerd op 27 juni 2022 om 10:41

De letterlijke betekenis van retreat is 'jezelf terugtrekken'. Dat zou je toch wel eens een paar keer per jaar willen doen? Aanraken van je pure en prachtige zijn in volle liefde voor jezelf en de ander. Kernwaarden hierbij zijn vaak alleen zijn en toch een verbinding voelen, rust, balans, aandacht, uit je dagelijkse omgeving zijn en er nog lang van kunnen nagenieten. Dit laat ik je graag ervaren in een San Bao retreat. Ontdek in deze blog wat dat inhoudt en hoe anderen een retreat ervaren hebben.

Herken je jezelf in onderstaande vragen en klachten?

  • Je voelt van alles en weet gewoon niet (meer) wat je kan doen.
  • Je voelt dat er diep van binnen nog iets is, maar komt er niet bij.
  • Je voelt juist niets (meer) en wil (weer) gaan voelen. 
  • Je word vaak geraakt door wat andere zeggen en doen. 
  • Je zit in een burn-out of er tegen aan.
  • Je hebt geen zin in groepssessies.
  • Je wilt eens even alles ontvangen en niets hoeven geven.
  • Je wilt (wel eens) gehoord en gezien worden.
  • Je hebt behoefte aan iemand die je begrijpt met je meevoelt, zich afstemt op jou.
  • Je agenda is altijd vol en je to-do lijst lijkt nooit korter te worden. Je gaat maar door. Daardoor is je hoofd vol en altijd aan.
  • Je voelt dat je meer rust en ontspanning nodig hebt. Een soort mini vakantie, waarin je de wereld om je heen even kunt vergeten en uit je hoofd gaat.
  • Je wil meer verbinding maken met je lichaam en emoties voelen in plaats van wegdrukken.
  • Je hebt zin om een keer een fijne lichaamsmassage te doen, waarin je knopen en blokkades weggenomen worden.
  • Je wil niet alsmaar praten met een psycholoog over de problemen die je ervaart, maar wil oplossingen vinden vanbinnen, door beter te gaan voelen.

  Denk jij bij een aantal van deze punten, ja, dat is wel iets waar ik mee worstel of behoefte aan heb? Dan is een San Bao retreat waardevol voor je!

  Hoe gaat een retreat in zijn werk en wat brengt het je?

   Tijdens een San Bao retreat van een halve of hele dag ga ik samen met jou een hele dag zijn en bewegen in en vanuit je innerlijke landschap. Je doet dit alleen en ik coach je. Belangrijk is dat je je veilig en vertrouwt voelt. We gaan jou samen de dag van je leven bezorgen. Van diepe ontspanning, aanraking, serene rust, verbinding, aandacht, tot liefde: alles mag aan bod komen op jouw manier, waar jij je fijn en veilig bij voelt. Jij bent het middelpunt. Jouw 3 schatten, levens-, harten- en geestkracht, worden aangeraakt en je komt er mee in verbinding. Na de retreat ervaar je onder andere nieuwe inzichten, wat werkelijk belangrijk voor je is, meer rust en ontspanning in je hoofd en vrijheid in je eigen lichaam.

   Wat zijn de ervaringen van anderen met een San Bao retreat?

   Ik merk dat mensen die veel stress of zelfs al een burn-out ervaren veel baat hebben bij mijn behandelingen.

   Zo ontving ik van een vrouwelijke klant die het halve dag arrangement heeft gedaan en in een burn-out zit na afloop onderstaande reactie op mijn vraag het hoe het met haar ging:

   ‘’Hey, wat lief. De totale dag heeft echt wel wat gedaan voor mij. Het harnas is wat afgenomen, het trillen in mijn armen en benen is wat minder geworden. Ik begin meer zelfliefde te voelen, ben mijn lichaam meer aandacht gaan geven (bewonderen en waarderen). Het inzien waar mijn lichaam mij tot nu toe al heeft gebracht, het heeft al verschillende stormen overleefd en staat er nog steeds. Ook beter voor mijn lichaam gaan zorgen, ben vorige week met een gezond voedingsschema gestart en meer beweging. En ik ben nog een gesprek met mijn laatste relatie aangegaan. Ik heb nog een aantal dingen naar hem kunnen uitspreken, die voor mij nog niet afgerond waren en dat heb nu af kunnen ronden, wat een fijn en goed gevoel van rust geeft. Dus ja, de dag heeft heel wat in gang gezet.’’

   Hierna heeft ze nog een lichaamsmassage bij me gedaan en dit was ook weer een pure, liefdevolle en prachtige ervaring. Ze zei: ‘’Jij hebt gouden handjes’’.

    

   Of van een vrouw ook in een burn-out

   Ik heb genoten van de hele dag. De 1 op 1 aandacht is heel erg fijn, het maakt dat ik me bijzonder voel, op een fijne manier. De aandacht die je besteedt hebt aan de lunch op basis van mijn voedingswensen spat er vanaf. Dat geeft een fijn gevoel van gezien en gehoord worden. Het was ook heel fijn dat ik kon voelen waar ik behoefte aan had, of dat jij voelde wat ik nog niet voelde. Hierdoor was het programma precies goed. Juist in deze kleine dingen zit de kracht van de dag vind ik.

   Toen ik de opnames kreeg en bleek dat hij niet goed was vond ik dat even erg jammer. Ik zou daar niet snel iets van zeggen, maar juist omdat jij zo toegankelijk bent heb ik het wel gedaan. De oplossing die je me bood was perfect! Ik kan me voorstellen dat een dagretreat ook uit te bouwen is naar meerdere dagen waarin iemand echt kan afschakelen, stappen in ontwikkeling kan maken en lekker kan ontspannen.

    

   of van een vrouw die vooral op zoek was naar inzichten

   Ik vond het best n beetje spannend, een hele dag voor mezelf en was onbekend wat voor gevoel zo’n dag geven.

   Ik ben positief verrast!

   Ik vond het gesprekje fijn en voelde me meteen bij je op mijn gemak.

   Je legde het innerlijke landschap duidelijken helder uit.

   En wat het Taoisme in grote lijnen inhoud. En als ik daarop je wat vroeg kon dat, geen vraag was teveel voor je!

   Lunch was goed verzorgd en vond het ook fijn om toen even alleen te zijn, alles n beetje laten bezinken.

   De massage na de middag duurde 2 uur!

   Ik dacht, da’s lang, maar viel in de praktijk erg mee.

   Ook daar kwam je weer met informatie die confronterend was, maar wel waar!

   De dag is inderdaad omgevlogen!

   Bedankt!

    

   Ook van een mannelijke klant die nu 3 keer bij mij is geweest voor een lichaamsmassage ontving ik een positieve reactie. Hij vertelde me: ‘’Even vertellen: eind vorige week kreeg ik van 3 mensen, los van elkaar, te horen dat ik er rustiger uitzie en dat het praten beter gaat! Jouw sessies zijn daar zeker mede debet aan. En een telefoongesprek gehad dat ik vroeger nooit gedaan zou hebben en dat bijna vloeiend verliep. Dit betekent veel voor me’’. Een hele fijne reactie van zo een lieve man die zo onzeker en bang was. Enorm fijn om mensen zo te kunnen helpen.

    

   Gun jij jezelf ook een halve of hele dag San Bao retreat om die veranderingen in je leven te krijgen die je wilt?

   Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

    

   Reactie plaatsen

   Reacties

   Er zijn geen reacties geplaatst.