Bewustzijnsgroei & bewustzijnsontwikkeling

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 15:06

Steeds meer mensen verdiepen zich in mentaal welzijn en bewustzijn. Jij ook? Dan is deze blog goed om te lezen. Ik leg je uit wat het verschil is tussen bewustzijnsgroei en bewustzijnsontwikkeling. Twee termen die vaak onjuist door elkaar gebruikt worden, maar wel degelijk iets anders betekenen.

 

Chi, de hartkracht

   Chi kun je zien als bewustzijn. Het is een van de drie schatten en de energie van gedachten en emoties. Er zijn 3 manieren om dit te trainen:

   • De aanwezige Chi op natuurlijke wijze laten stromen. Je bewust zijn van je emotionele en mentale staat en leren ingrijpen wanneer de stroom niet meer vloeit.
   • Nieuwe Chi maken. De hoeveelheid Chi vergroten door je bewustzijn letterlijk te laten groeien.
   • Betere Chi maken. De kwaliteit van je bewustzijn vergroten.

   Nieuwe Chi maken noemen we bewustzijnsgroei, betere Chi maken noemen we bewustzijnsontwikkeling.

   Wat is het verschil tussen bewustzijnsgroei en bewustzijnsontwikkeling?

    Het verschil zit hem in kwaliteit versus kwantiteit. Als we het hebben over bewustzijnsgroei, dan gaat het om kwantiteit. Het vermeerderen van je Chi. Je kunt er zelf meer van maken. Praten we over bewustzijnsontwikkeling, dan gaat het om kwaliteit. Het beter maken van je Chi. Het bewustzijn dat je hebt gekregen verfijn en verrijk je. Hoe beter je Chi is, hoe beter je gaat zorgen voor jezelf, je geliefden en de natuur en wereld om je heen. Je gedrag wordt dan steeds constructiever.

    Chi trainen in de Taotraining

    In de Taotraining geven we aandacht aan bewustzijnsgroei én bewustzijnsontwikkeling. Vaak focussen mensen zich alleen op het vergroten van bewustzijn. Maar als je dit niet combineert met het ontwikkelen van bewustzijn, dan leidt dit niet tot verbetering.  Het heeft namelijk weinig zin om je bewustzijn te laten groeien als het lage kwaliteit heeft. Aan de andere kant is het ook zonde om alleen te werken aan de kwaliteit van je Chi als je er maar weinig van hebt. Daarom helpen we jou in onze Taotrainingen om je Chi op beide manieren te trainen.

     

    Wil je meer weten over hoe jij je bewustzijn kan ontwikkelen en laten groeien?

    Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.