Hoezo heet het Taotraining?

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 08:04

Steeds meer mensen raken geïnspireerd door De Tao, het Taoïsme. Een levenswijsheid die in de huidige tijd meer dan welkom is om weer te ontdekken. Iedereen heeft alles in zich, het vergt training om het aan te raken en te ervaren. Hoezo training en hoe doe je dat dan? Daar vertel ik hier meer over.

De Tao gaat er van uit dat ieder mens natuur is, we zijn onderdeel van de natuur. Voor vele is de natuur het bos, de weilanden, bomen, bloemen, dieren enzovoort. Als je er van uit gaat dat de mens natuur is, dan is alles wat de mens creëert ook natuur. Dus ook de fabrieken, auto's, huizen, smartphones noem maar op. Het is misschien niet altijd wenselijk wat er gecreëerd is en toch hoort dat bij het leven.

In die 'gecreëerde' natuur zijn we altijd bezig met opruimen, schoonmaken, herinrichten, verbeteren. De hei moet weer hei worden, bomen worden gekapt in het bos om plaats te maken voor andere, weilanden maken plaats voor huizen, maar ook ons huis willen we netjes en gepoetst hebben of de tuin mooi aangeharkt of juist 'met beleid' natuurlijk laten ontstaan. Kortom we zijn in die uiterlijke natuur overal bezig.

Taotraining gaat er over om ook op te ruimen, schoon te maken, bewoonbaar te maken, geordend te krijgen en houden van onze eigen innerlijke natuur. En net als dat je hebt leren schoonmaken, dat je geleerd hebt hoe je je huis en tuin kunt onderhouden en bouwen of hoe het werkt dat er weer hei ontstaat, kun je ook leren hoe je dat doet in je eigen natuur. En dat je sommige dingen van je ouders als vanzelfsprekend geleerd hebt, waarschijnlijk heb je niet geleerd hoe je je innerlijke natuur kunt ordenen en onderhouden.

Dat maakt dat het training heet, je leert en oefent om dat (weer) te kunnen. Het lukt niet zomaar van de een op andere dag ÈN je zult zelf aan de slag 'moeten'. Want ja net als dat we hulp vragen aan tuinmannen, huishoudelijke hulp, de schilder er blijft toch altijd wel iets voor jezelf over en daar gaat het om. Jij bent uiteindelijke degene die er zorg voor draagt en verantwoordelijk is.

En hoe doe je dat dan, door allerlei oefeningen, kennis en technieken die al eeuwen oud zijn in je natuur toe te passen. En als je het eenmaal (weer) op orde hebt, dan is onderhoud niet zo moeilijk en zal je zien dat jouw innerlijke natuur, jij zelf dus mooier, zachter, rustiger, meer ontspannen, gelukkiger, gemakkelijker het leven beleeft en leeft.

Vind op de Taoboerderij de manier die passend is voor jou om aan/in jouw Natuur te gaan werken. En weet je het niet precies plan een gratis kennismakingsgesprek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.