Jaartraining Parelbewustzijn

Wil jij er echt voor gaan? Een jaar lang bezig zijn met jezelf. Ontdekken wie jij bent, wat je voelt, wat je kracht is, meer energie krijgen, rust in jezelf ontdekken.... zomaar een paar opsommingen wat Taotraining gaat brengen. Een jaar intensief trainen hoe je vanuit je innerlijke natuur kan leven in de wereld om je heen. Lekker je leven blijven leven wat er is, je relatie, je werk. Dat kan allemaal, de grote verandering gaat in jezelf gebeuren. Jijzelf word puurder, prachtiger, liefdevoller, zachter waardoor het in je omgeving uiteindelijke lekkerder, makkelijker, rustiger gaat lopen. 

In een jaar training ga je intens bezig om uiteindelijk tot het zogenaamde Parelbewustzijn te komen. Een staat van zijn waarbij je vanuit vitaliteit, balans, geluk, blijheid, rust en kalmte kan zijn. Een Parel ontdekken/maken/ervaren die je hebt in het midden van het midden van het midden van jezelf, daar waar jouw oog in de storm is, waar er rust is en waar je altijd kan zijn hoe hevig jouw storm in je of om je heen ook is. 

Waar gaan we mee aan de slag

Duizenden jaren geleden(derde en vierde eeuw voor Christus) hebben een aantal mensen onder woorden weten te brengen hoe de mens in elkaar zit, hoe ze meegaan in de natuur en de seizoenen. Er waren toen nog geen wetenschappers, medici, machthebbers, coaches en noem maar op. Puur en alleen de mens, dier en natuur/omgeving. Hoe beweeg je daarin als mens zijnde, dat vroegen ze zich af. De eerste tekening wat gemaakt is van ons mensen bevat geen hart, longen, bloedvaten of botten, nee het bevat de niet tastbare bewegingen die in jezelf zitten. En dit is nog steeds bij ieder mens aanwezig, want het is niet afhankelijke van plaats of tijdstip, het is ons zijn. Je gedachtes, gevoelens, inzichten, dromen, emoties.

We gaan bij de jaar training deze levenswijsheid, het Taoisme, van eeuwen geleden weer wakker maken, schoonmaken, aanraken, aandacht geven, waardoor jij bij je kern komt, bij je basis, wie ben ik eigenlijk, waar word ik nou echt blij van, houd ik wel van mezelf en vandaar uit kom je bij rust, kalmte, levensenergie, blijheid en alles wat je je verder kan wensen. En we doen dit door alleen naar jou te kijken, hoe beweeg jij je in jezelf en hoe past dat in jouw leven. Je leert over jezelf en hoe je de wijsheden toe kan passen in je dagelijks leven. 

Verlang je naar:

 • in verbinding zijn met je zelf?
 • echt aandacht aan jezelf geven, zonder de aandacht voor de ander te verliezen en die aandacht geen energie laten kosten?
 • niet meer zo geraakt worden door wat andere zeggen en doen?
 • alles wat je leert en ervaart ook kunnen toepassen in je eigen leven?
 • leren de rust in jezelf te vinden en houden voor de rest van je leven op jouw eigen manier?
 • altijd een gelukzaligheidsgevoel te hebben?
 • altijd een vakantiegevoel te hebben?
 • je inzichten in jouw eigen zijn?
 • de antwoorden te kunnen vinden in jezelf?
 • je eigen coach te zijn?
 • leren jezelf te 'genezen'? 
 • (weer) vrolijkheid en blijheid in je leven te ervaren?
 • met humor in het leven te staan?

Ervaringen deelnemers

 • 'Wat een heerlijk en welkom bad ben ik verzeild geraakt'
 • 'Stapje voor stapje, merk ik hele subtiele en fijne veranderingen in mezelf'
 • 'Zo fijn dat ik leer voor de rest van mijn leven, dit is wat ik altijd gevoelt heb, maar niet kon vinden'
 • 'Eindelijk voel ik me niet meer alleen'
 • 'Zo super die persoonlijke aandacht, nu kan ik er ook iets mee voor thuis'
 • 'Wauw de aandacht die Annemarie geeft en kan afstemmen op ieder van ons en precies dat gene raakt wat nodig is'
 • 'Na een trainingsdag voel ik me moe maar voldaan en intens rustig'
 • 'Annemarie dringt je niets op, ze laat je helemaal in je waarde om wie je bent en wat je doet'
 • 'De rust die Annemarie uitstraalt inspireert mij'
 • 'Annemarie weet precies waar ze het over heeft en is en leeft de Tao!'

Valkuilen

Maak niet de fout om te denken dat ik of de Taotraining jou wijzer kan maken! Wij kunnen jou slechts faciliteren in het proces van bewustzijnsontwikkeling. We reiken je kennis en tools aan die je op je pad kunnen helpen, maar jij bent degene die kiest of je ze gebruikt of niet, die het werk zal moeten doen. Dat is best uitdagend, die verantwoordelijkheid pakken! Iets in ons vindt het veel prettiger om de verantwoordelijkheid buiten onszelf te leggen, bij een leraar, coach of een school die we blindelings kunnen volgen.

Door de taoïstische nadruk op het lopen van je ‘eigen pad’ denken veel mensen dat je in je eentje kunt trainen. En ja, het taoïstische pad is een individueel spoor, maar je kunt dat pad niet lopen als je je niet verbindt met ‘de ander’! Bewustzijn = Chi = verbindingskracht = liefde! Bewustzijnsontwikkeling is dus per definitie onmogelijk zonder contact met ‘de ander’. Nogmaals, dat maakt je niet van hem of haar afhankelijk, maar je hebt de ander wel nodig.

Een derde grote valkuil; neem de tijd om het je eigen te maken! 

Praktisch 

 • 4 online modules met een schat aan theorie en praktijk, in de vorm van teksten en korte filmpjes, altijd toegankelijk lesmateriaal. Je ontvangt ondersteunende en inspirerende mails. Zie voor meer informatie de website van Taotraining
 • 4 live trainingsdagen op de Taoboerderij inclusief eten en drinken 
 • 4 x 1 op 1 begeleiding of lichaamsmassage bij Annemarie
 • Whatsapp groep, waar je alles mag delen en vragen. Er word zorg gedragen dat er geen overload aan berichten zijn. De ervaring leert dat dit vanuit verbinding ook niet gebeurt.
 • Altijd in verbinding met Annemarie waar je terecht kan met vragen
 • Maximale groepsgrootte 7, we blijven een heel jaar met hetzelfde groepje. Geen instroom, zodat er een jaar lang een veilige bedding is. 
 • Iedereen is welkom

Investering is €1500 en betaal je in termijnen mocht je dat willen. Heb je een eigen bedrijf dan is de BTW aftrekbaar. Vraag ook eens op je werk naar budget voor persoonlijke ontwikkeling. 

Train je liever alleen? Klik hier voor meer informatie.

Mocht je alleen online willen trainen, gebruik dan kortingscode of waardeboncode Taotraining; annemariekoenen-50 en ontvang direct een korting van €50 per module of annemariekoenen-100  €100 voor het (online) jaarprogramma. 

Mij word heel vaak gevraagd, wat maakt dat ik de live en online jaartraining voor dit bedrag kan aanbieden terwijl bij Taotraining het hoger is. Het zijn namelijk precies dezelfde online modules. Ik werk met kleine groepjes, en heb zodoende geen assistent/medewerkers. Daarnaast heb ik een ruimte aan mezelf, ik hoef niets te huren. Zo kan ik mijn kosten laag houden. 

Start zomer 2024

Zaterdag 15 juni 2024 13.30-16.30 uur starten we met een kennismaking en rituele start van het jaar

Zaterdag 14 juni 2025 13.30-16.30 uur sluiten we het jaar met een ritueel af

Live trainingsdagen 10-17 uur 13 juli, 5 oktober 2024, 18 januari, 17 mei 2025

Start herfst 2024

Zaterdag 14 september 2024 13.30-16.30 uur starten we met een kennismaking en rituele start van het jaar

Zaterdag 13 september 2025 13.30-16.30 uur sluiten we het jaar met een ritueel af

Live trainingsdagen 10-17 uur 12 oktober 2024, 11 januari, 19 april, 30 augustus 2025

Start winter 2024

Zaterdag 7 december 2024 9.30-12.30 uur starten we met een kennismaking en rituele start van het jaar

Zaterdag 13 december 2025 13.30-16.30 uur sluiten we het jaar met een ritueel af

Live trainingsdagen 10-17 uur 25 januari, 12 april, 5 juli, 1 november 2025

Tijdens het gesprek luister ik naar wat je bezig houd in het leven, vertel ik je hoe de wijsheden van de Tao daarin past en laat ik je ervaren hoe het voelt wat de taoïsten bedoelen dat we een innerlijke natuur hebben van waaruit we leven.