Wat is levensenergie en waarom is het zo waardevol?

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 09:10

Wil jij graag meer energie voelen en je gevoelens en gedachten sturen? Ben je geïnteresseerd in de kracht van je levensenergie? In deze blog leg ik je uit welke belangrijke rol levensenergie inneemt binnen het taoïsme en hoe eerdere klanten dit zelf ervaren hebben.

 

Een korte introductie tot het taoïsme

Binnen het taoïsme staat het innerlijk landschap en het trainen daarvan centraal. Het lichaam wordt hierbij gezien als een ketel waarin de ingrediënten harmonisch op elkaar afgestemd moeten worden. Van primair belang is het bewaren van de beschikbare levensenergie. Taoïsten geloven er namelijk in dat iemand overlijdt wanneer de levensenergie op is. Bij het trainen wordt gewerkt met de drie schatten. Deze worden ook wel energieën genoemd. Het gaat om Shen, Chi en Jing.

Jing: de levenskracht

De Jing staat voor levenskracht, essentie en instinct en bevindt zich in de buikholte. De Jing die je al hebt geeft structuur aan het innerlijk landschap. Bij het trainen van je Jing leer je blokkades te verwijderen, bijvoorbeeld via Chi Kung oefeningen en Ijzeren Hemd technieken. Je kunt zelf ook levenskracht maken door middel van seksuele kung fu. Door dit te trainen, blijf je tot op zeer hoge leeftijd vitaal en gezond.

Ervaring van 65 plussers met levensenergie

Een mooi voorbeeld van iemand die veel baat bij mijn behandelingen heeft, is een klant die al 20 jaar bij mij komt, zo 2 à 3 keer in het jaar. Inmiddels is ze de 70 gepasseerd, maar ze geniet nog volop van het leven en heeft dus nog veel Jing. In al die tijd dat ze bij mij kwam voor behandelingen heb ik haar zien veranderen van een drukke werkende vrouw met kinderen naar een gepensioneerde die van haar kleinkinderen geniet. 

Ook afgelopen week heb ik weer twee vrouwen van 70 mogen behandelen. Ze waren de eerste keer bij mij. In die levensfase na je werkzame leven zijn er weer hele andere dingen waar je je mee bezig houdt. Iets wat ik me nog niet zo kan voorstellen, maar al luisterend voel ik met ze mee. De nieuwe klanten wisten nog niets over het taoïsme en de 3 schatten. Een uitdaging voor mij om hierover te vertellen in een begrijpelijk verhaal. Ik vertelde ze over hoe wij mens natuur zijn en bewegen, net als de seizoenen. Dat we in bloei staan en ook ooit verdorren, net als een bloem. En dat de stroming van levensenergie in jezelf alles te maken heeft met dat bloeien en verdorren. Want hoe voller en zuiverder je levensenergie, hoe meer je in bloei kan staan. En ook als het even verdort, kom je weer makkelijker in bloei. Hoe mooi was het om te horen dat ze zich daar wel heel makkelijk iets bij konden voorstellen, zo met alle ervaringen van hun eigen leven die ze inmiddels hebben. 

Iedereen ervaart levensenergie anders

Voor iedereen is de ervaring van levensenergie anders. Zo ging de ene klant heel veel wandelen en lange tochten maken om heerlijk buiten te zijn. Tijdens de behandeling voelde ik verbazend genoeg dat de levensenergie niet zo lekker stroomde. Vaak zie ik juist bij mensen die veel buiten zijn dat ze goed in verbinding staan met moeder aarde en dat de levensenergie stroomt zonder het speciaal aandacht te geven. Toen ik deze klant ernaar vroeg gaf ze aan: ja, er is wel herkenning van die energie. Ik heb haar een aantal tips meegegeven om tijdens het wandelen de verbinding met moeder aarde te openen. Hier gaat ze mee aan de slag, want zoals ze zelf zegt: dit kan mij erg helpen met andere dingen.

Bij de andere klant voelde ik helemaal geen stroming. Ook dit deelde ik met die klant en meteen kwam ze met een heel verhaal. Al pratend kwam ze tot inzichten. Ze voelde zich geremd, net alsof ze een masker om zich heen had. Dit raakte haar. Het fijne tijdens de behandeling was dat ze zelf voelde hoe eerst haar ene en toen haar andere been langzaam ontspande. Ze kon door te praten en gevoelens toe te laten weer voelen in haar lichaam en ook echt aandacht geven aan haar eigen voelen. Dat is zo waardevol, door je bewust te zijn van je levensenergie en deze toe te laten kun je je net dat beetje fijner voelen.

 

Wil jij meer ontdekken over levensenergie en dit bij jezelf voelen?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.