Wat kan het San Bao ritueel voor je betekenen?

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 10:49

Wil jij graag intensere emoties ervaren en leren hoe je die emoties kan toelaten? Wil je de natuur in jezelf ontdekken en er contact mee maken? En wil je antwoorden vinden op vragen die je jezelf stelt? Als het antwoord volmondig JA was op deze vragen is een San Bao ritueel zeker wat voor jou. Wil je weten wat het precies inhoudt en wat je er nog meer uit kunt halen? Ontdek het in deze blog!

 

Wat houdt een San Bao ritueel in?

Tijdens een San Bao ritueel maak je door middel van aanraking en afstemming contact met je 3 schatten: geestkracht, hartkracht en levenskracht. Ook ontdek je de samenhang tussen jouw drie schatten. Het ritueel kun je zien als een lange persoonlijke geleide meditatie waarin we ook tijdens de mediatie met elkaar praten en zo samen door jouw innerlijke landschap wandelen. Een San Bao ritueel is dus een coachgesprek in meditatieve staat vanuit je diepe, eigen ik. Misschien denk je nu dat dit een beetje eng is, maar ervaring van anderen leert dat het juist heel mooi is. Bij eerdere klanten kwamen er tijdens het ritueel veel onverwachte zachte dingen naar boven. Veel dingen worden voor mensen heel helder door de meditatie. En deze helderheid krijg je dus vanuit je lichaam, je gevoel, je innerlijke ik. Dat is het grote verschil met een ´normale´ coaching, waarin je veelal op zoek gaat naar antwoorden en oplossingen in je hoofd, vanuit het denken.

Welke voordelen heeft een San Bao ritueel?

Een San Bao ritueel is voor iedereen die ernaar verlangt de eigen natuur in zichzelf te ontdekken en er contact mee te maken. Omdat je tijdens de meditatie naar je diepe zelf gaat en echt contact maakt met je eigen innerste, ga je de volgende dingen ervaren:

  • Je wordt naar een laag in jezelf geleid waar je niet met een 'gewone' meditatie bijkomt.
  • Je gaat intense emoties ervaren en leert dat je die toe mag laten, dat het goed is, dat ze er allemaal mogen zijn.
  • Je raakt op een kalme en warme manier wat naar boven wil komen. Dit kunnen naast emoties ook gevoelens, inzichten en antwoorden zijn op vragen die je hebt. Je vindt de antwoorden die in jezelf verborgen zijn. San Bao toont je het pad om ze te vinden en keuzes gemakkelijker te maken.
  • Je wordt verrast en je zal het ervaren als iets onverwachts: je voelt dingen anders dan dat je van jezelf gewend bent.
  • Je gaat weer stromen vanbinnen en je mag je op die stroom weg laten drijven.

Hoe gaat een San Bao ritueel in zijn werk?

Een San Bao ritueel duurt ongeveer 90 minuten. We starten met een kort gesprekje waarin je vast wat kunt delen als je dat wilt. Daarna kom je op de behandelbank liggen en starten we met de Innerlijke Glimlach. Via deze meditatie kun je communiceren met je lichaam en innerlijk landschap. Dit is ook het enige punt in het ritueel waar ik met aanraking werk. Ik houd ongeveer een minuut je buik en hartpunt vast. Vind je directe aanraking niet zo fijn, dan komt dit verder niet meer terug in het ritueel. Zodra je in die heerlijke diepe, rustgevende meditatieve staat bent, duurt het San Bao ritueel ongeveer 1 uur. Vanuit deze staat van zijn hebben we een gesprek waarin een heleboel dingen naar boven zullen komen. Allemaal vanuit je onderbewustzijn, vanuit je lichaam in plaats van je hoofd.

De kracht van je innerlijk landschap inzetten

Tijdens het San Bao ritueel maken we gebruik van de kracht van jouw innerlijk landschap. Gedachten en gevoelens als: ´ik wist dat dat ging gebeuren´, ´vanuit mijn hart doe ik het zo´ en ´mijn onderbuik gevoel zegt dat´ zijn energieën die afkomstig zijn van ons innerlijk landschap, onze eigen natuur. Vergelijk het met zwaartekracht, lichtgolven, het planetenstelsel... het zijn allemaal energieën/trillingen. Je hoeft ze niet te verklaren: ze zijn er gewoon. Evenals dromen, inspiratie, liefde, ideeën, fantasie, intuïtie, instinct en trauma's. Vanuit die natuurlijke kracht putten we tijdens het San Bao ritueel en gaan we, zonder dat het jou veel energie kost, jouw zorgen en gedachten te lijf.

 

Wil jij ook eens een San Bao ritueel ervaren, even de wereld om je heen vergeten en naar je onderbewuste?

Plan dan een activiteit op de Taoboerderij en kom met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.