Het Jojo-effect

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 09:01

Je loopt in het leven ergens tegenaan, van overtuigingen waar je niet uitkomt, patronen die je leven lastig maken, balans tussen alle rollen die je hebt krijg je niet voor elkaar, het gaat richting een burn-out, issues met dierbaren om je heen.... genoeg reden om op te noemen en te zeggen ik heb hulp nodig om dit te veranderen.

Je hebt iets of iemand gevonden die jou in 3 maanden tijd gaat helpen en alles gaat oplossen voor jou. Wat was het gaaf, intens, diepgaand, lerend noem maar op, halleluja jij kunt er weer tegenaan. Een jaar later word je je bewust, wat is er nu veranderd, weer zit je vast in je overtuiging en patroon, weer voel je de druk van werk en privéleven, sterker nog het lijkt wel heftiger dan ooit.

Dit is het zogenaamd jojo effect, in korte tijd vanuit wilskracht allerlei veranderingen en aanpassingen van je leven, waarna het na langere tijd soms dubbel terugkomt waar je tegen aan liep in het leven.

Neem de tijd, trek minstens een jaar uit om geleidelijk aan je leven anders te gaan doen. Laat kleine subtiele veranderingen toe en ervaar hoe dit vanuit verlangen in jezelf gebeurt. Heb geduld en vertraag! Je zult zien dat het dan voor de rest van je leven meer gemak geeft, je gelukkiger bent, de balans er altijd is en je je vitaal voelt.

Stormen in je leven zullen er altijd zijn; je verliest je baan, je relatie gaat niet echt fijn, een dierbare word ziek of komt te overlijden, je maakt je zorgen over je kinderen of misschien wel over de hele maatschappij.

De kunst is om al die momenten en periodes in alle rust te doorstaan. Niet weer in je oude valkuilen en patronen te stappen.

Plan een kennismakingsgesprek om te ervaren of de jaartraining Parelbewustzijn jouw jojo effect voor eens en altijd de baas zal zijn. Tijdens het gesprek luister ik naar wat je bezig houd in het leven, vertel ik je hoe de wijsheden van de Tao daarin past en laat ik je ervaren hoe het voelt wat de taoïsten bedoelen dat we een innerlijke natuur hebben van waaruit we leven.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.