omvoelen

Gepubliceerd op 9 juni 2023 om 12:08

Omvoelen: De kracht van voelen vanuit de buik en het hart!

In ons dagelijks leven worden we vaak gevraagd om te luisteren naar ons onderbuikgevoel en ons hart te volgen. Maar wat betekent dit eigenlijk, hoe doe je dat? En hoe kunnen we deze manier van voelen in ons leven integreren?

De meesten van ons zijn geneigd om vooral met ons hoofd te voelen. We luisteren naar wat anderen zeggen, we zien wat er gebeurt op social media en we analyseren dit alles met ons verstand. Dan dalen we in ons lichaam en voel je dat iets van die waarneming kloppend is voor je en lijk je te voelen dat het zo moet zijn voor je en vandaar uit ons laten leiden tot actie, bij het nemen van beslissingen en het maken van keuzes

De uitdaging is om het anders te gaan doen. Dat betekend het opnemen van alle informatie en dat non-polair, niet oordelend en weldenkend in jezelf te laten zijn, met zachte ogen te bekijken. Wanneer je in verbinding bent met je lichaam, in I(kracht) bent, tijdens douchen, autorijden, eten koken, zeker niet alleen tijdens een meditatie, komen er gedachtes, inzichten, beelden, kleuren, gevoelens, emoties, dat kan van alles zijn, deze neem je waar en geef je aandacht. Die aandacht die jij je lichaam geeft, maakt dat je in jouw informatie opslag gaat vinden wat voor actie jij doet, beslissing die je neemt of de keuze die je maakt.

Op deze manier van voelen mag je vertrouwen op dat je je paadje bewandeld zoals het voor jou bestemd is. Het maakt je hoofd rustiger en laat je krachtig en vitaal voelen. Het helpt om ons te verbinden met de aarde en de hemel. We kunnen ons bewust worden van onze verbinding met de natuurlijke wereld en ons openstellen voor de energieën van buitenaf. Door deze verbinding te versterken, kunnen we ons gevoel van gevoels bewustzijn en onze intuïtie verder ontwikkelen en dus leven vanuit je hart en luisteren naar je onderbuikgevoel.

Omvoelen is een uitdaging, is iets wat we niet gewend zijn. Zou jij dat omvoelen eens willen ervaren en leren, geef je op voor de Zomercursus voelen. 4 woensdag midddagen(19 juli, 2, 16, 23 augustus) Kosten €125 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.