De Waterput

Vroeger was de waterput letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het dorp. Hier trof je ook de wijze man of vrouw van het dorp, die je kon vertellen over de dingen van het leven, die jouw levensvragen kon beantwoorden, die je stof tot nadenken gaf én die je liet lachen. Om jezelf en het leven. In onze tijd hebben we geen waterput meer waar je zo'n wijze aantreft. Daar brengen we bij de Taoboerderij verandering in. Een plek als een waterput, voedend en inspirerend. Waar je altijd terecht kunt en er altijd een 'wijs' iemand aanwezig is en waar ook jij jouw eigen wijsheid kunt delen.

Wat is wijs?

Wanneer ben je wijs? Ben je wel ooit wijs? Wat is wijsheid eigenlijk? Wijsheid is als een verbindende kracht, die niet te maken heeft met IQ, maar met onschuld en de wil om bij te dragen aan de planeet en het wonder dat we allemaal zijn. Er zijn heel veel wijzen in onze maatschappij, onafhankelijk van opleiding, werk of invloed. Wijsheid is een staat van zijn. En leven vanuit je innerlijke landschap helpt je om te putten uit een oneindig wijze bron.

Boor de wijze in jezelf aan

De Taoboerderij biedt ruimte om de wijze in jezelf aan te boren en je te laven aan de wijsheid van anderen. Simpel en met humor. Net als die wijze vroeger bij de waterput. Op de Taoboerderij willen we als een groep wijze vrouwen en mannen uitleg en duiding geven aan ons leven in deze westerse maatschappij. Die met zachte ogen bekijken, zonder oordeel en zo het grotere geheel dienen. Dat maakt de Taoboerderij tot een plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Om samen nog wijzer te worden. En vooral plezier te hebben en gelukkig te zijn!

Kom ook naar De Waterput!

Meld je aan via de online agenda en kom met zachtheid, zonder oordeel en verwachting zijn in de Wu Wei(kunst van het niet doen)!

zaterdag 19 augustus 14:00 uur

woensdag 13 september 14:00 uur

maandag 9 oktober 9:30 uur

maandag 13 november 19:30 uur

Woensdag 13 december 14:00 uur

(er zijn geen kosten aan verbonden)