Interne Opstellingen

Of te wel: oogopstelling, orgaanopstelling of hoofd/hart/buik opstelling. Je eigen interne systeem zit boordevol informatie waar je met je gedachtes en bewustzijn niet altijd bij kunt. Je blijft hangen in een bepaalde overtuiging of patroon. Of pijn en trauma zitten in de weg om verder te komen. Je ziet je systeem vaak zoals je het wilt zien en je je er prettig bij voelt. 

Oogopstellingen

Wat weerspiegelen je ogen? Wat onthult het oog? Wat wil je niet zien? Wat durf je niet onder ogen te komen?  De MEP oogopstelling is gericht op de intrapsychische dynamiek en het spreekt de informatie aan die opgeslagen ligt in ogen, brein en body systeem. De ogen dragen veel informatie en tijdens een oogopstelling kun je tot diepgaande inzichten en verrassende eyeopeners komen. 

De ogen weerspiegelen een innerlijk conflict en kunnen ons beletten om helder te zien. Een niet (of slecht) verwerkte emotie/gebeurtenis kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van wazig zien.  

Orgaanopstellingen

Iets op je lever hebben, long en lever verteren, je gal spuwen, dat ligt als een steen op je maag, een hart van goud / steen hebben, in hart en nieren, waar het hart vol van is loopt de mond van over. Ergens komen deze gezegdes vandaan!

De taoistische levenswijsheid leert ons dat alle emoties en gevoelens in verbinding staan met onze organen. Door onze organen te laten spreken kan je erachter komen wat triggers zijn voor jouw op emotioneel vlak. 

Hoofd-hart-buik opstelling

Kom je er maar niet achter wat je hart je te vertellen heeft, wat je te volgen hebt volgens jouw hart. Of blijf je maar twijfelen om te vertrouwen op je onderbuik gevoel. Het is een opstelling die ik wat minder vaak gebruik, maar erg fijn om eens te ervaren, omdat het zo fijn is als hoofd, hart en buik op 1 lijn liggen. 

Hoe gaat het in zijn werk

Wellicht heb je een specifieke vraag, intern conflict, een keuze die je moet maken en niet uit komt, emoties die heel heftig zijn en elkaar versterken of juist tegen werken. Of kom je gewoon omdat je voelt dat je je interne systeem eens wilt bekijken en laten spreken. Het is allemaal goed.

Ik ga je eerst begeleiden verbinding te maken met je interne systeem en activeren we de ogen of organen. En dan ga jij aan de slag door matjes in de ruimte te leggen die jouw Ik, ogen, organen, hoofd, hart, buik representeren. Elk matje gaat je wat te vertellen hebben. Ze komen als het ware een beetje in dialoog met elkaar. Daarna gaan we dat er wat er naar boven is gekomen nog saven als het ware met een slot oefening. 

Prachtige en onverwachte inzichten komen naar boven en word je je bewust van jouw vaak destructieve systeem. Met de opstelling ga je er constructieve draai aan geven. 

Praktisch

Kosten zijn € 75 

Duur is 1,5 uur