De Zeven Sluiers

De levenswijsheid van de Taoïsten heeft ook een hele mooie en waardevolle visie op relaties. De zeven sluiers zijn eigenlijk zeven intimiteitsstapjes die mensen doorlopen als ze elkaar leren kennen. Ze beschrijven hoe je niet alleen lichamelijk, maar ook op gevoel en hartniveau connectie kunt maken.

 

In de eerste sluier geef je elkaar heel onschuldig een kusje op de wang. Een beetje zoals toen je op de basisschool voor het eerst verliefd was. Je raakt elkaar alleen vluchtig aan, houdt elkaars hand vast. In sluier twee geef je elkaar een kus op de mond. In sluier drie zit je tegen elkaar aan. Het kusje op de mond wordt tongzoenen en het verlangen neemt toe. In de sluier daarna mag je vrijen, maar wel met kleren aan. Die gaan pas uit in de vijfde sluier. Dan mag je alles doen, behalve penetratie. Dat komt in sluier zes. Die is gericht op diepe intimiteit en overgave. In de laatste sluier, de zevende, is de samensmelting maximaal. Je kunt dan ook vrijen om een kind te maken. 

  • Kus op de wang
  • Zoen op de mond
  • Tongzoen
  • Handen onder de kleren
  • Heavy petting
  • All the way: gepassioneerd vrijen
  • Versmelting op alle niveaus, eventueel een liefdesbaby

Relaties

Liefde, seksualiteit en relaties: ze kunnen een bron van geluk zijn. Maar ook van verdriet, frustratie en onbegrip. Relaties die beginnen als een lustvol sprookje, maar al snel veranderen in een nachtmerrie. Je halsoverkop in een relatie storten en na een poosje wakker worden naast iemand van wie je weet ‘dit is het niet’. Het gevoel dat je steeds op ‘foute’ partners valt. Een langdurige relatie die behoorlijk in het slop is geraakt en waarvan je je afvraagt: moet ik blijven of kan ik maar beter gaan?

Speciaal hierover heeft het Vallei team een online programma over de kennis van de 7 sluiers gemaakt. Lees er meer over via onderstaande link.

 

Sluier dag voor stellen

Speciaal voor stellen is er een dag waarvan het thema de Zeven Sluiers is. Je wordt samen mee genomen in deze kennis en hoe je daar in je relatie mee kunt om gaan. Deze dag word gegeven door Isabel Timmers

Je kunt je alleen als stel aanmelden. Kosten zijn € 167 inclusief thee, hapjes en lunch.

19 juni 2022

10u - 17u

 

Boekje

Isabel en Reinoud hebben hier een boekje over geschreven, De Zeven Sluiers, ontsluieren in liefde en relaties. Druk op onderstaande afbeelding om te bestellen of voor meer informatie.