Tao voor kinderen

Hoe fijn zou het zijn als kinderen leren in hun gevoel kunnen, durven en mogen blijven? Weten dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat er een wereld in hen is en om hen heen. We nemen de kinderen mee op de wonderlijke weg naar de 3 schatten.  Een dag vol spel, oefeningen, creativiteit helemaal op kinderen afgestemd vanuit de taoistische levenswijsheid. 

praktisch

30 mei 2021 10.30 tot 15 uur, het was een erg mooie dag en voor herhaling vatbaar, een nieuwe datum volgt nog. 

Deze eerste groep zal in ieder geval voor kinderen rond de 9 jaar zijn. Wij gaan er van uit dat iedere ouder zelf kan inschatten of hun dochter/zoon van 7 aan kan sluiten en of een kind van 11 nog bij een 9-jarige past. 

Deze dag is gratis en is inclusief eten en drinken. 

Wat gaan we doen

  • spelvormen gebaseerd op het gouden ei/ijzeren hemd
  • chi kungs
  • verhalende meditatie: de konings tijger die de wonderlijke weg naar de 3 schatten bewandeld
  • elementen circuit waarin ook de kleuren en emoties mee genomen worden
  • stilte pad

Wie

wij als bestuur zijn ontzettend dankbaar dat Marjolijn van Kesteren, Michelle van Klink en Ciska Beijer deze dag mede mogelijk maken. Zij zijn alle 3 pedagogisch onderlegd. Vanuit het bestuur helpen mee Marleen Timmers en Annemarie Koenen 

Pilot

Wij zijn super enthousiast en hopen dat er vele ouders meer dat zijn en uiteraard dat kinderen zo'n dag wel eens mee willen maken. Mail of bel gerust als je vragen hebt, het is spannend, dat vinden wij ook. We hebben een heel programma waarbij ook ruimte is voor improvisatie, mocht er een kindje zijn die zich niet fijn voelt en iets ander willen doen, dan pakken we een voetbal of gaan we naar de shetland pony's die er staan. Wellicht komt de poes nog wel voorbij. We zijn continue in afstemming op de kinderen.