Lentebloem cadeau

Heb jij ook zo'n zin in de lente? De wat donkerdere periode te laten zijn voor wat het was en het wat meer lichte, openende, groeiende deel van het jaar weer te mogen gaan beleven. De eerste knoppen van de bomen, planten en bloemen zijn alweer zichtbaar. Vaak zijn we ook bezig met de voorjaars schoonmaak van ons huis, aan het opruimen, spullen wegdoen en nieuwe aankleding als bloemen neer te zetten. Bezig in alle (gecreëerde) natuur om ons heen, vaak doet dat wat met onze emoties!

Wij mensen zijn natuurwezens en het is goed om daar ook eens in bezig te zijn. Daar laten groeien of neerzetten van je eigen bloem en tegelijk wat op te ruimen. Voor jou deze innerlijke Lentebloem cadeau om in jezelf te kunnen neerzetten.

Soms kan je overweldigd worden door emoties of juist de controle erover kwijt raken of veel te impulsief reageren en controle kwijtraken, dat noemen we een oververhit hartvuur. Of je kan een te koud hartvuur hebben. Je hebt weinig contact met je gevoelens en emoties, je word nergens meer door geraakt, weinig inlevingsvermogen en empathie, je ervaart een afstandelijke houding. Deze meditatie oefening is helpend om jouw emoties weer in balans te krijgen. 

Goed om eerst te lezen

Onze gedachtes, emoties, gevoelens, inzichten, fantasieën, verbeeldingen vormen allemaal ons Innerlijke Landschap. Dat betekend dat als we een oefening als deze gaan doen, dat alles er mag zijn. Iedereen beleeft de Lentebloem in zichzelf op een andere manier. Vanuit verbeeldingskracht of juist in een gevoel, alles is daarbij goed. Voel je uitgenodigd om het op jouw manier waar te nemen.  

Tijdens de meditatie oefening ga ik een aantal punten noemen, ik noem ze hier alvast. 

Hartvuur is midden op je borstbeen

Gia Peh is recht tegenover je hartvuur

Ming Meng is recht tegenover je navel

Neem 25 minuten de tijd, klik op de afbeelding en download meteen jouw cadeau, geniet!