Wu Wei samenzijn

Ik voelde me alleen..... sinds een tijdje borrelt er van alles en vandaag liep ik door onze tuin en kwam deze bloem tegen, helemaal alleen groeide ze daar met prachtige bloemen omringd door veel moois.... het was voor mij de trigger voor iets nieuws op De Taoboerderij. Dit was wat er borrelde, dit is het ultieme Wu Wei waar ik inmiddels zo vanuit kan leven. Het gaat over je zo alleen en niet begrepen kunnen voelen tijdens je pad van de Tao/Vallei te bewandelen. Het hoeft niet alleen en het ontstaat vanuit de kunst van het niet doen! 

Wu Wei gaat in essentie om het vermogen te handelen zonder inmenging van het ego, zonder wilskracht, zonder na te denken. Het is een puur handelen, vanuit instinct, natuurlijkheid, voortreffelijkheid en wijsheid. Handelen vanuit Wu Wei is in zekere zin handelen zoals een dier doet: onmiddelijk, direct, scherp, helder en correct. Het is een direct handelen, zonder tussenkomst van alles wat ons gebruikelijke handelen zo problematisch kan maken.

Dit handelen heet Niet-Doen, omdat het ego of de persoonlijkheid dus inderdaad niets doet – het observeert wellicht, maar neemt geen initiatief. Zo vecht een krijgskunstenaar, zo geeft een wijze antwoord op vragen: de handeling of het antwoord komt direct vanuit de Tao, vanuit een bron die niet gestoord of gestuurd wordt door verhalen, rechtvaardiging, ego of geloof.

(bron Taotraining, lees hier de hele blog)

Bezig met Tao en/of Vallei?

Je bent online/live bezig met Taotraining en/of Vallei of je hebt de online/live training gevolgd? Je snapt de Wu Wei, je doet een poging achterover te leunen in je rugbewustzijn en te vertragen, maar jeetje dat valt niet mee. Je wilt zo graag.... je verlangt er naar!

Een stok achter de deur zou toch fijn zijn om te trainen, samen met andere dezelfde 'Tao taal' praten; je 'weet' dat die Wu Wei dan vanzelf wel verweven raakt in je leven. 

Chi Kung, Helende klanken, Meditatie(oefeningen), True Conversation

Kom op De Taoboerderij trainen, effe die stok achter de deur, er niet alleen voor staan. Ik heb dat zelf zo gemist toen ik 12 jaar geleden begon met trainen. Ik voelde me alleen, niet begrepen en anderzijds bloeide ik, begon ik echt te zijn wie ik ben(wat ik ben). Ik snapte ook niet hoe ik de Tao kon vertalen naar het dagelijks leven. Ik voelde me alleen!

Ons samenzijn zal helemaal ontstaan vanuit Wu Wei. Globaal zullen we starten met Chi Kung, onder het genot van thee/water vragen beantwoorden, delen en/of een true conversation en we sluiten af met een afgestemde meditatie voor dat moment. 

Praktisch

Data vind je via de online agenda

Start 9.30 uur tot ongeveer 11.30

Kosten € 15 (contant te betalen of via Tikkie)

Chi Kungs zullen zoveel mogelijk buiten zijn! Alleen bij regen is het binnen! Denk hier dan ook aan met de keuze voor kleren en schoenen. In de binnen ruimte is het fijn zonder schoenen te zijn.

Doe makkelijk zittende kleren aan en neem een flesje water mee. 

Kleine groepjes van maximaal 7 personen, waardoor er ook ruimte is voor persoonlijke aandacht. 

Mocht je nog niet bekend zijn met Taotraining of Vallei en je hebt er wel interesse in of wil het eens ervaren. Je bent dan een half uur eerder welkom, dan leg ik je het een en ander uit om mee te kunnen doen. Even aangeven aub bij de opmerkingen als je je aanmeld.