True Heart (Taotraining module 3)

Harmoniseer je emoties en gedachten zodat je steeds meer kunt leven vanuit je hart.

Leef jij vanuit je hart? Volg je je hart wanneer je belangrijke beslissingen moet nemen, bijvoorbeeld in je werk of in je relaties? Weet je wat je wilt? Werkt jouw innerlijk kompas? Deze en andere vragen raken het hart van Module 3: True Heart.

True Heart is de term die we gebruiken om een wakker Hartvuur aan te duiden. Als je Hartvuur wakker is wéét je dingen, direct en intuïtief. Je bent niet manipuleerbaar, je bent niet omkoopbaar - ook niet door je eigen gedachten.

Het gaat allemaal om gevoel. Wat voel je, hoe voel je je, hoe ga je met je gevoelens om? Je leert ook je gevoelens te kalmeren, intensiveren en harmoniseren.

Dit zijn dingen die je leert

  • Hoe je True heart wakker maakt. Je kunt True Heart omschrijven als het kompas waarmee je kunt leren manoeuvreren in de werkelijkheid. Dit kompas is een gegeven, het is er altijd - alleen heb je er niet altijd contact mee en kun je zijn of haar richting dus niet langer waarnemen. In deze module leer je hoe je dit kompas in jezelf terug vindt.
  • Hoe je meer bezieling in je leven brengt. Als kind was iedere dag een avontuur en kon een zondagmiddag eindeloos duren. Buiten spelen, bomen klimmen, naar verhalen luisteren, tekenen, leren - alles was een feest, omdat je alles nog met bezieling deed. Bezieling is je natuurlijke staat, maar soms raak je er het contact mee kwijt. In deze module leer je hoe je dit contact herstelt.
  • Hoe je een stap zet naar Welbevinden. In het taoïsme wordt de basis-emotie, dus de emotie onder álle andere emoties, welbevinden genoemd, ofwel: BLIJ DAT IK LEEF. Dit gevoel kan soms volkomen ondergesneeuwd raken. Hoe vind je het weer terug? Door True Heart te activeren.
  • Hoe je een onwankelbare emotionele balans traint. Je leert verschillende oefeningen en meditaties die je het vermogen geven je emoties te kalmeren of juist te intensiveren. Ook je emotionele spectrum wordt groter - je gaat steeds subtielere emoties ervaren als je gevoelsbewustzijn groter wordt.
  • Hoe je empathischer wordt. Als je eigen gevoelsleven gevarieerder wordt, ontstaat er ruimte voor het beter invoelen en begrijpen van de ander. Dat draagt weer bij aan je eigen Welbevinden.
  • Hoe je Weldenkendheid ontwikkelt. Weldenkendheid omschrijven we als het vermogen om wijze beslissingen te maken en de werkelijkheid op mentaal niveau glashelder, zonder filter waar te nemen. Dit leer je bij True Heart.
  • Hoe jouw persoonlijke pad eruit ziet. Vanuit True heart weet je precies wat en wie er wel of niet in jouw leven thuishoren. Dit opent de weg naar Destiny.
  • Hoe je Chi kunt cultiveren. Chi is meer dan 'energie’ - het is dat wat onze training voedt, het is dat wat ons in beweging houdt. Een duidelijk begrip van Chi is essentieel om de essentie van de Taotraining werkelijk te kunnen doorvoelen. We gaan hier in deze module dieper op in.

De vijf Helende Klanken

Een eeuwenoude oefening uit het taoïsme is: 'De Vijf Helende Klanken'. De oefening is opgebouwd uit een set sub-vocale geluiden, gecombineerd met specifieke bewegingen. Ze komen voort uit oude sjamanistische technieken, gestileerd door de oude taoïsten. De Vijf Helende Klanken brengen je weer in contact met vergeten delen van jezelf. Ze zijn gekoppeld aan de vijf vitale organen: de longen, de nieren, de lever, het hart, de milt. Deze organen worden beschouwd als het 'huis' van de verschillende delen van je bewustzijn.

Helende Handen 1

In deze module leer je basis-technieken om de handen energetisch open te maken. Deze oefeningen dragen ook bij aan het openen van het hartpunt in de rug: Gia Peh. Dit punt verbindt True Heart met de armen en handen, waardoor het steeds makkelijker wordt om ook echt vanuit True Heart te handelen. Helende Handen 1 vormt ook een voorbereiding op het leren werken met Parelbewustzijn.

Trainingsdag en online 

Je kan alleen de trainingsdag volgen of het combineren met de online module van Taotraining. De online module is een combinatie van theorie, Chi Kung en meditaties in de vorm van teksten en filmpjes. Reinoud neemt je mee in zijn inspirerende kennis over alle wijsheden van het taoïsme en legt vaak ook linken naar andere mysterie-scholen. De online modele is bij uitstek geschikt om de kennis je makkelijker eigen te maken en als naslag werk. 

Wanneer is de eerstvolgende trainingsdag?

15 oktober 2023

10.00u tot 17.00u

De dag word gegegeven door Annemarie Koenen

Kosten

Trainingsdag (inclusief koffie/thee, hapjes, lunch) € 85

Wil je de online module volgen, ga dan naar de website van Taotraining en gebruik waardebon code annemariekoenen-50 voor €50 korting