Parelbewustzijn (Taotraining module 4)

Activeer de Parel-formule en wordt een wijzere man of vrouw.

Hoe hou je je hoofd koel en je hart kalm in de ziedende storm die het leven heet?

Hoe reageer je met weldenkendheid en humor op de chaos om je heen?

Hoe laat je gedragspatronen los en krijg je steeds meer grip op de werkelijkheid zoals ze is?

In Module 4 hebben we het over de eeuwenoude taoïstische formule waarmee je een Parel ontwikkelt. Dat is een stukje onafhankelijk bewustzijn. Hiermee heb je altijd een toevluchtsoord waar het kalm en helder is. Het geeft je een onwankelbare emotionele en geestelijke stabiliteit en helderheid. Het oog in de storm!

Dit zijn dingen die je leert 

  • Hoe een onafhankelijk stukje bewustzijn te ontwikkelen. De Innerlijke Alchemisten uit het oude China bestudeerden het proces van de voortplanting en vonden de sleutel tot het creëren van nieuw bewustzijn: de Parel.
  • Hoe de verschillende lagen van de werkelijkheid samenhangen. De Jing, de Chi en de Shen hebben elk hun eigen trilling en hun eigen bouwstenen. Alles is energie en iedere laag heeft zijn eigen vibratie.
  • Hoe je een Stoofpot maakt. De Acht Krachten van de Jing kunnen in het midden van het midden van de onderste Tantien samengebald worden tot een Stoofpot.
  • Hoe je de Windpoorten opent. De acht Windpoorten rondom de navel zijn nauw verbonden met het geboortetrauma. Je leert hoe je dit trauma uit je lichaam verwijdert door een krachtige massage-techniek.
  • Hoe de Controlerende Cyclus toe te passen. De Controlerende Cyclus, een nieuwe manier om met de Elementen en de Klanken te werken, heeft een weldadige en kalmerende invloed op je emoties. Daarnaast is deze cyclus cruciaal bij de Parelformule.
  • Hoe de Verzamelpunten werken. De Verzamelpunten zijn abstracte, energetische punten in het lichaam die een belangrijke rol spelen bij de Parelformule.
  • Hoe de precieze en complete Parelformule in zijn werk gaat. Het is in het begin even puzzelen, maar uiteindelijk heb je een machtig tool in handen die je de rest van je leven zal bijstaan.
  • Wat het effect is van het hebben van een Parel. Stel je voor dat je, wat er ook gebeurt, altijd een toevluchtsoord hebt waar het kalm en helder is: het Oog van de Storm. Dat is de Parel. Het geeft je een onwankelbare emotionele en geestelijke stabiliteit en helderheid.

Trainingsdag en online

Je kan alleen de trainingsdag volgen of het combineren met de online module van Taotraining. De online module is een combinatie van theorie, Chi Kung en meditaties in de vorm van teksten en filmpjes. Reinoud neemt je mee in zijn inspirerende kennis over alle wijsheden van het taoïsme en legt vaak ook linken naar andere mysterie-scholen. De online modele is bij uitstek geschikt om de kennis je makkelijker eigen te maken en als naslag werk. 

 

Wanneer is de eerstvolgende trainingsdag?

In het najaar volgen de datum voor in 2024

10.00u tot 17.00u

Deze dag word gegeven door Annemarie Koenen

Kosten

Trainingsdag (inclusief koffie/thee, hapjes, lunch) € 85

Wil je de online module volgen, ga dan naar de website van Taotraining en gebruik waardebon code annemariekoenen-50 voor €50 korting. Deze module kun je alleen volgen als je module 1,2 en 3 hebt gedaan.