Het Innerlijk Landschap (Taotraining module 1)

Herstel het contact met je levenskracht en verbeter zo je gezondheid.

Zelfrealisatie (wie ben ik van nature?) is een levenswerk. Je kunt er levenslang, of misschien wel levens lang, mee bezig zijn. En zoals elke reis van duizend mijlen, begint ook deze met een eerste stap. Die eerste stap is het Innerlijk Landschap in, richting het Eerste Vuur: je levenskracht!

Module 1 van de Taotraining is ontworpen als een grondige en concrete introductie in de processen van zelfgenezing, bewustzijnsgroei en -ontwikkeling en spiritueel ontwaken. Zowel conceptueel als praktisch leg je de basis voor een gezonde, veilige en duurzame zelfontwikkeling.

Misschien ben je al lang op weg. Er zijn immers vele wegen die naar Rome leiden. Ook dan is deze module zeer de moeite waard, omdat je er - in de vorm van veranderende perspectieven en krachtige technieken - verdieping en verrijking vindt als waardevolle aanvulling op wat je al kent en kunt.

Je maakt kennis met het oeroude en universele wereld- en mensbeeld dat aan de basis ligt van Taotraining. Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe kun je meer grip krijgen op je manifestatiekracht? Waar ligt de sleutel tot je realiserend vermogen? Hoe bereik je je doelen en wel op zo’n manier dat het niet ten koste gaat van jezelf, je dierbaren of het grotere geheel? 
 • Hoe ontwikkel je het vermogen om de werkelijkheid voorbij de vijf zintuigen waar te nemen?
 • Wat is het ego en moeten we daar nou vanaf of niet? Wat is bewustzijn en wat heeft dat met liefde te maken? Zijn we allemaal één, of niet? Hebben we een ziel? En een geest? Zo ja, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

Het antwoord op al deze vragen ligt in dat deel van de werkelijkheid dat we niet kunnen waarnemen via de vijf zintuigen, maar dat we toch allemaal dagelijks ervaren: het Innerlijk Landschap.

Je maakt kennis met de vijf vormen van bewustzijn. Dit geeft een diep inzicht in je eigen gedrag, dat van anderen en in wat er op dit moment op onze planeet gaande is. Het draagt ook een antwoord in zich op de grote vragen en uitdagingen van deze tijd. Vragen die aan de orde komen zijn:

 • Waar staan de vijf bewustzijnsvormen Psychose, Verwarring, Specialisme, Wijsheid en Realisatie voor? Hoe herken je ze in jezelf en in de wereld om je heen? 
 • Waarom zijn we in ons gedrag soms schadelijk voor onszelf, de ander en de planeet? Hoe kan het dat we in deze tijd met zo veel kennis en schijnbaar onbegrensde mogelijkheden meer problemen creëren dan oplossen? Hoe kan het dat ons leven eerder complexer wordt dan simpeler? 
 • Hoe breng je meer wijsheid op aarde? Wat zijn de zeven niveaus van Wijsheid en hoe belichaam je die? Wat betekent Inwijding? 

De sleutel tot een gezond en veilig proces van bewustwording is vrijwillige begrenzing. We benaderen dit principe hier zowel abstract-filosofisch als super-praktisch. Vragen die aan de orde komen zijn: 

 • In hoeverre ben je gevoelig voor verleiding en/of handel je uit angst? 
 • Gun je jezelf weleens vrijheden waarmee je over je eigen of andermans grenzen heengaat, of ben je eerder geneigd jezelf en je verlangens en behoeften te onderdrukken? 
 • Hoe kun je het beste omgaan met het spanningsveld tussen vrijheid en begrenzing? 

Van stress naar veiligheid

Je leert hoe je via het activeren van de I-kracht (kortweg I) het Innerlijk Landschap kunt binnengaan. Maar de I-kracht is méér dan een sleutel tot je binnenwereld. Toegepast in het dagelijks leven is de I ook

 • het antwoord op stress: leven vanuit I is als een permanent vakantiegevoel
 • een superieur alternatief voor concentratie, focus, wilskracht en je best doen.
 • de sleutel tot ontwaken in spirituele zin

Op reis in het Innerlijk Landschap

 • leren bewegen en ervaren in het Innerlijk Landschap. Via Innerlijke Glimlach meditaties leer je door je binnenwereld reizen. Hier leg je de basis voor de rest van je innerlijk werk.
 • Je maakt kennis met de Gouden Ei technieken.
 • schoonmaken van het Eerste Vuur o.a. door middel van Chi Kung (Qigong)

Trainingsdag en online

Je kan alleen de trainingsdag volgen of het combineren met de online module van Taotraining. De online module is een combinatie van theorie, Chi Kung en meditaties in de vorm van teksten en filmpjes. Reinoud neemt je mee in zijn inspirerende kennis over alle wijsheden van het taoïsme en legt vaak ook linken naar andere mysterie-scholen. De online modele is bij uitstek geschikt om de kennis je makkelijker eigen te maken en als naslag werk. 

 

Wanneer is de eerstvolgende trainingsdag?

in het najaar volgen nieuwe data voor 2024

10.00u tot 16.00u

Training word gegeven door Annemarie Koenen

Kosten

Trainingsdag (inclusief koffie/thee, hapjes, lunch) €85

Wil je de online module volgen, ga dan naar de website van Taotraining en gebruik waardebon code annemariekoenen-50 voor €50 korting