Tao to do

Chi Kung / Qigong

Helaas zijn er op dit moment geen Tao to do lessen mogelijk!

Met een glimlach in beweging, verbinding en ontspanning

Het doel van Tao to do is dat jij contact ervaart met je innerlijke natuur, met jouw drie schatten. Dat je snapt wat je doet en hoe je het toe kunt passen in je dagelijkse leven. Je traint vanuit je innerlijke ik te leven, te voelen hoe je je eigenlijk voelt. De levenswijsheid van de Taoïsten passen we zo eenvoudig mogelijk toe, zodat je je die kennis eigen kan maken en rust, kalmte en geluk ervaart in je dagelijks leven.

Tao to do is anders dan sporten, yoga, mindfullness.... eigenlijk is het alles in één. Een combinatie van Chi Kung (Qi Gong) en meditatie. 

Juist nu is de eeuwenoude kennis van de taoïsten essentiëler dan ooit

We leven in de storm van de huidige maatschappij en zijn het contact met onze natuur een beetje kwijt. En dat is jammer. Want wanneer je vanuit je eigen natuur leeft, dan zul je zien dat je de storm kalm en gelukkig kan doorstaan. Het is ook goed te beseffen dat we als mens onderdeel zijn van de natuur op aarde. En dat dat betekent dat niet zomaar alles kan. Dat we vanuit ons zijn moeten leven en niet vanuit wat we willen. Vanuit je oorsprong leven in plaats van vanuit wilskracht en (vaak door de maatschappij opgelegde) doelen. 

Is een Tao to do wat voor mij?

Wil je ervaren hoe het is om jouw drie schatten te ontdekken en in contact te komen met je eigen innerlijke natuur? En vind je het fijn om ervaringen uit te wisselen met anderen? Iedereen die interesse heeft in Tao is welkom! Heb je geen ervaring en wil je eerst meer weten, dan is het aan te raden om bijvoorbeeld de Tao kennismakingsdag een keer te volgen. 

Taotraining in de vorm van een Tao to do groepssessie brengt je dat:

  • het makkelijker is om alle ballen in de lucht te houden,
  • je emotioneel meer in balans bent,
  • het in je hoofd rustiger is,
  • je meer vertrouwen hebt in jezelf en de keuzes die je maakt,
  • je je veel meer jezelf voelt,
  • je stappen durft te nemen,
  • je meer energie hebt,
  • je je gezonder voelt

Waar gaan we mee aan de slag tijdens de Tao to do?

Uitgangspunt voor Tao to do zijn de drie schatten. We starten met een kopje thee, even landen en kennismaken. Daarna gaan we in onze I kracht. Dit is een staat van zijn waarin we komen via een geleide meditatie zittend op een stoel. Je gaat die staat van zijn voelen en dat gevoel weer opzoeken tijdens Chi Kungs, ook wel QiGongs genoemd. Dit zijn oefeningen die meestal staand worden uitgevoerd en waarin je leert het gevoel van de I kracht mee te nemen. Samen zijn we zo'n 2 uur bezig met Chi Kungs, true conversations, meditaties, oefeningen en allerlei dingen die zich op dat moment aandienen. Met mooi weer zijn we buiten. 

Door het vrije inloop-karakter ontstaat een steeds wisselende groep van maximaal 6 tot 8 personen per keer. Deze kleine groepjes houden we aan omdat persoonlijke aandacht bij ons voorop staat. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar verhaal kan delen, wanneer gewenst. En we denken ook graag met je mee wat je verder kan helpen om ook in je dagelijks leven met het taoïsme bezig te blijven. 

 

Praktische informatie

Wanneer zijn de Tao to do?

Helaas zijn er op dit moment geen Tao to do lessen mogelijk. 

Een Tao to do duurt ongeveer twee uur. Mocht je eerder weg willen, dan is dat geen probleem. Je bent iedere week welkom! Je kan je per keer opgeven, er zit geen verplichting aan om iedere week te komen. 

De kosten voor een Tao to do groepssessie zijn €15 per keer. De eerste keer is gratis!

Ervaar het zelf! Meld je nu aan voor een Tao to do en we heten je van harte welkom op De Taoboerderij.