Tao to do voor kinderen

Elke tweede woensdagmiddag van de maand organiseren we voor kinderen van 5 en 11 jaar een ‘Tao to do’-middag. Lekker spelletjes, oefeningen en bewegingen doen, knutselen, naar buiten en naar de dieren toe: iedere keer doen we iets anders. De kinderen hebben ook zelf een stem in het programma. Het eerste kwartier gaan we spelenderwijs naar elkaar luisteren en horen we wat er op dat moment belangrijk is voor het kind.

Op avontuur in ons innerlijk landschap

Wat we wel altijd doen: we gaan ons ‘innerlijk landschap’ verkennen, je eigen plek waar het altijd veilig is én waar je allerlei avonturen kunt beleven. Kinderen hebben van nature nog heel goed contact met hun eigen natuur en puurheid. Alleen zijn ze zich daar meestal niet van bewust en ze leren er ook niets over. Zo raken ze langzaam (of soms snel) dat contact in zichzelf kwijt.

Spelenderwijs

Door ze erover te vertellen en te laten voelen wat dat dan precies is en hoe het werkt, houden ze dat contact vast en nemen het mee in hun verdere leven. De kinderen leren spelenderwijs te leven vanuit hun hart, hun gevoel te (h)erkennen en te versterken en vanuit hun instinct te leven. 

Voor wie

Tao to do is er voor alle kinderen tussen 5 en 11 jaar. Als ouder voel je wel of dit een mooie aanvulling kan zijn voor jouw kind op allerlei andere dingen die ze leren. Wil je meer weten? Hier lees je meer over dat innerlijke landschap vanuit de eeuwenoude kennis van de Taoïsten En anders kom je zelf een keer naar Tao to do voor volwassenen, de eerste keer is gratis. 

Dit zeggen kinderen en ouders over Tao to do:

  • ‘Ik vond het superfijn.’

  • ‘Ik kan sterk in mijn schoenen staan.’

  • ‘Het is superleuk op de Taoboerderij en de mensen zijn lief.’

  • ‘Ik weet nu dat ik een ruimte om mij heen heb waar ik zelf de baas ben.’

  • ‘Mijn zoon heeft minder woede aanvallen.’

  • ‘Mijn kind toont zijn emoties meer en praat meer.’

  • ‘Ik merk dat mijn kind minder spanning heeft, bijvoorbeeld bij zijn feestje.’

Tarief en wanneer

De kosten voor een middag (van 14.00-16.00 uur) zijn € 15. Je kunt je kind per keer opgeven via de online agenda.