Tao voor kinderen

Hoe fijn zou het zijn als kinderen leren in hun gevoel kunnen, durven en mogen blijven? Weten dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat er een wereld in hen is en om hen heen. We nemen de kinderen mee op de wonderlijke weg naar de drie schatten.  Een dag vol spel, oefeningen, creativiteit helemaal op kinderen afgestemd vanuit de taoistische levenswijsheid. 

 

Pilot dag

Op 30 mei 2021 van 10.30 tot 15 uur organiseerden we een pilot. Het was een prachtige dag en voor herhaling vatbaar, een nieuwe datum volgt binnenkort. 

Deze eerstkomende Tao voor Kinderen dag zal voor kinderen rond 9 jaar zijn. Wij gaan er vanuit dat iedere ouder zelf kan inschatten of het kind kan aansluiten bij de belevingswereld van die leeftijdscategorie. Een kind van 7 dat al wat verder is in ontwikkeling, mag dus bijvoorbeeld ook aansluiten. En een kind van 11 dat graag speelt met kinderen die een paar jaar jonger zijn, past natuurlijk ook prima in de groep.

Deze dag is gratis en is inclusief eten en drinken.

 

Wat gaan we doen

  • spelvormen gebaseerd op het gouden ei/ijzeren hemd
  • chi kungs
  • verhalende meditatie: de konings tijger die de wonderlijke weg naar de 3 schatten bewandeld
  • elementen circuit waarin ook de kleuren en emoties mee genomen worden
  • stilte pad

 

Begeleiding

We zijn als bestuur ontzettend dankbaar dat Marjolijn van Kesteren, Michelle van Klink en Ciska Beijer deze dag mede mogelijk maken. Zij zijn alledrie pedagogisch onderlegd. Vanuit het bestuur helpen Marleen Timmers en Annemarie Koenen mee.

 

Afstemming

Wij zijn super enthousiast over de pilot en hopen dat ook veel kinderen en ouders dat zijn. Natuurlijk hopen we ook dat er meer kinderen zijn die zo'n dag wel eens mee willen maken. Vind je het spannend? Mail of bel gerust als je vragen hebt. We hebben een programma waarbij er ruimte is voor improvisatie. Mocht er een kindje zijn dat zich niet fijn voelt en iets anders wil doen, dan pakken we een voetbal of gaan we naar de shetland pony's in de wei. Wellicht komt de poes nog wel voorbij. Kortom: we stemmen continu af op de kinderen, zodat iedereen een fijne dag heeft.