Annemarie

Wie ik ben

De een vindt het belangrijk om te weten wat ik aan diploma's en certificaten heb behaald, de ander wil graag mijn levensverhaal en ervaring horen. Beide hebben te maken met wie ik ben, wie is Annemarie als persoon, hoe is mijn leven gelopen tot op het punt waar ik nu ben. En weet je dat is ook interessant en fijn om te weten en daar wil ik je heel graag een stukje in mee meenemen. 

Ik heb een fijn en gelukkig leven gehad en nog steeds. Opgegroeid in een agrarisch gezin, werken, nuchter, geen poespas, er voor elkaar zijn, geen nee zeggen, doorgaan, weinig ruimte voor voelen en praten, basis plek voor het stappen met mijn 'boeren' vriendengroep. Vanuit die groep heb ik ook mijn grote liefde Twan (proces technoloog op het gebied van waterbesparing en hygiene in de voedselverwerkende industrie) gevonden en zijn we inmiddels al 30 jaar erg gelukkig samen en hebben we drie prachtige, pure en heerlijke tieners. En ja tuurlijk heeft mijn leven ups en downs gehad, is het niet altijd fijn en mooi, en dat zal er altijd zijn, het is de vraag hoe ga je er mee om, wat doe je er zelf aan, hoe beweeg je jezelf daarin. 

We hebben op verschillende plekken gewoond in Nederland en ook in Duitsland, zowel in de stad als het buitengebied. Een ontdekkingstocht over waar is je plek, nou die zit in je!

Ik ben na de HAVO een allround opleiding gaan doen in de uiterlijke verzorging. Al snel werd duidelijk dat ik de mens achter die huid veel interessanter vond en ik 'voelde' van alles. Zo ben ik op pad gegaan en heb heel veel cursussen gedaan, van bedrijfskunde tot lomi lomi massage, van NLP(Neuro Linguistisch Programeren) tot aromatherapie, van time management tot lymfedrainage en nog heel veel meer.  Vallei-coach, Mind Eye Power en 7 jarige opleiding over het Taoisme niet te vergeten. 

Zo ben ik uiteindelijk geworden wie ik nu ben; echtgenote, moeder, Tao trainster, Vallei-coach, schoonheidsspecialiste, masseuse, (schoon) zus, vriendin, collega. 

Een mooi pad heb ik mogen bewandelen en loop ik nog steeds. Het heeft me gevormd tot wie ik ben. 

Hoe heeft het Taoisme mij geraakt

Toen ik zo'n 12 jaar geleden in aanraking kwam met de levenswijsheid van de Taoisten ervaarde ik dat als thuis komen, ik was tevreden met mijn leven en toch zei iets in mij dit is waar ik meer van wil weten of liever gezegd wil voelen. Het mooiste wat het me gebracht heeft is met zachtheid en zonder oordeel naar mezelf en de ander kunnen kijken. Door deze manier van voelen in mijn leven te integreren, passend in mijn leven zoals dat er is,  heb ik meer rust gevonden, word ik minder geraakt door wat andere zeggen of doen, ben ik emotioneel in balans, maken drukke ruimtes mij niet meer uit, heb ik geen 'last' meer van prikkels.

Kortom wat kan het leven fijner, mooier, gelukkiger, rustiger, meer in balans zijn als je je innerlijke ik echt leert voelen en vandaaruit kan leven, in verbinding met jezelf. Dit heb ik gedaan door allerlei oefeningen, meditaties en een stuk kennis(snappen hoe het in elkaar zit) op mijn manier en passend in mijn leven/gezin. Ik heb anders leren omgaan met emoties en gevoelens, zo had ik dat geleerd. Dat gevoel wat ik had, het is goed zo en toch is er nog iets, nou dat blijkt! Door de verbinding met mezelf en daarvan uit leven, kan ik veel makkelijker zijn, dingen die op je pad komen, komen nu eenmaal op je pad en wat gebeuren er dan ook prachtige dingen. Ook gebeurtenissen die minder fijn zijn, of wat er nu in de maatschappij en wereld allemaal aan de hand is, ik sluit me er niet vanaf, blijf wel verbonden, maar kan er wel rustig bij blijven, kan er naar kijken zonder dat ik er (emotioneel) door geraakt word.

Wat ben ik

En uiteindelijk vormt dat WAT ik ben. Ik leef helemaal vanuit mijn pure, prachtige en liefdevolle zelf. 

En dit straal ik helemaal uit in mijn zijn en dus ook in wie ik ben en ook in wat ik doe met betrekking tot werk en alle andere bezigheden.

En wat ben ik dan, woorden die andere gebruikt hebben waar ik me door geraakt voelde; je bent; een engel, een toverfee, een inspirerend persoon, een moeder, een schat, een lieverd waar ik troost vind, degene die een arm om me heen legt, die een luisterend oor bied, waar je meteen een veiligheid ervaart, waar je je zo welkom voelt, waar je pure aandacht krijgt, waar ik mezelf kan zijn, waar ik me geliefd voel. Tja kan je dit in een 'beroep' benoemen of zeggen wat ik eigenlijk doe? Ik doe een poging:

Ik help mee, ben een gids, een trainster, een coach, een inspirator om je eigen innerlijk IK te ontdekken en vandaaruit te leren leven in jouw leven zoals dat er nu is en dat maakt je gelukkiger, voel je je fijner, ben je emotioneler in balans en ervaar je rust. 

Lees ook eens mijn blog over; Kies jij voor een coach, begeleider, gids, inspirator, mentor of leraar?

Hoe ik taoïsme inzet in mijn leven en hoe ik andere daarmee help

Ieder loopt zijn/haar eigen pad, dat is wat de Tao ook letterlijk betekend. Ik loop mijn pad onder andere door open te staan voor wat er is en komt, zoveel mogelijk zonder sturing, vanuit Wu Wie, de kunst van het niet doen laten ontstaan. En dat kan ik alleen doordat ik in verbinding ben met en de weg weet in mijn innerlijke natuur. Als je bijvoorbeeld op het pad door het bos loopt en je wilt weten wat er allemaal bloeit en groeit dan is het fijn een gids of coach bij je te hebben. Jij wijst de weg en ondertussen kom je dingen tegen waar je het dan samen over hebt. De gids helpt de weg te ordenen, schoon te maken en informatie te krijgen over de planten, bomen, dieren die je tegenkomt. Een metafoor voor wat ik voor je kan betekenen alleen dan in je eigen natuur, je innerlijke IK. 

Op wat voor manier we door het bos=jouw natuur wandelen is aan het moment zelf en afhankelijk wat we tegen komen. Ik heb daar verschillende manieren/methodes voor. We plannen tijd samen en we zien wel waar het pad ons naar toe brengt. Oefeningen / meditaties nemen we desgewenst op zodat je ze thuis makkelijk kan terug luisteren of eventueel kijken.

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik voor je kan doen, neem dan contact op of klik verder voor meer informatie. Neem ook vooral contact op als je andere wensen hebt, we willen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht naar ieders wens kunnen bieden.