Tao to do voor kinderen

Op dit moment is er even geen Tao to do voor kinderen!

Elke tweede woensdagmiddag van de maand organiseren we voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar een ‘Tao to do’-middag. Lekker spelletjes, oefeningen en bewegingen doen, knutselen, naar buiten en naar de dieren toe. Iedere keer doen we iets anders, net wat past bij de kinderen. De kinderen hebben ook zelf een stem in het programma. Het eerste kwartier gaan we spelenderwijs naar elkaar luisteren en horen we wat er op dat moment belangrijk is voor het kind.

Op avontuur in ons innerlijk landschap

Wat we wel altijd doen: we gaan ons ‘innerlijk landschap’ verkennen, je eigen plek waar het altijd veilig is én waar je allerlei avonturen kunt beleven. Kinderen hebben van nature nog heel goed contact met hun eigen natuur en puurheid. Alleen zijn ze zich daar meestal niet van bewust en ze leren er ook niets over. Zo raken ze langzaam (of soms snel) dat contact in zichzelf kwijt.

Spelenderwijs bezig met het taoïsme

Door ze erover te vertellen en te laten voelen wat dat dan precies is en hoe het werkt, houden ze dat contact vast en nemen het mee in hun verdere leven. De kinderen leren spelenderwijs te leven vanuit hun hart, hun gevoel te (h)erkennen en te versterken en vanuit hun instinct te leven.

Is Tao to do iets voor mijn kind(eren)?

Tao to do is er voor alle kinderen tussen 6 en 11 jaar. Als ouder voel je wel of dit een mooie aanvulling kan zijn voor jouw kind. Wil je meer weten? Lees dan eerst meer over het innerlijk landschap dat we kennen vanuit de eeuwenoude levenswijsheid van de taoïsten. Je bent ook van harte welkom om zelf een keer naar Tao to do voor volwassenen te komen. De eerste keer is gratis. 

Waar gaan we mee aan de slag tijdens de Tao to do voor kinderen?

De rode draad van de Tao to do sessie is hetzelfde als de sessie voor volwassenen. We nemen de kinderversie van de Tao te Ching geschreven door de Chinese profeet Lao Tse als uitgangspunt. Dit is een boek vol met taoïstische wijsheden. We lezen en bespreken verhaaltjes en stellen ook vragen aan de kinderen, zodat ze er zelf actief mee bezig zijn. We doen ook spelletjes, zijn creatief bezig, knutselen en hebben het over de 5 emoties. Bij mooi weer gaan we ook naar buiten. Net waar de kinderen behoefte aan hebben! We doen ook aangepaste Chi Kung oefeningen, bijvoorbeeld met een stuiterbal. En om contact te maken met hun innerlijk landschap doen we spelenderwijze de meditatie Innerlijke Glimlach. We geven kinderen vooral de ruimte om wat over emoties te zeggen en vragen zelf ook naar hun gevoelens en gedachten. 

Dit zeggen kinderen en ouders over Tao to do:

  • ‘Ik vond het superfijn.’

  • ‘Ik kan sterk in mijn schoenen staan.’

  • ‘Het is superleuk op de Taoboerderij en de mensen zijn lief.’

  • ‘Ik weet nu dat ik een ruimte om mij heen heb waar ik zelf de baas ben.’

  • ‘Mijn zoon heeft minder woede-aanvallen.’

  • ‘Mijn kind toont zijn emoties meer en praat meer.’

  • ‘Ik merk dat mijn kind minder spanning heeft, bijvoorbeeld bij zijn feestje.’

De kinderen die al eerder een Tao to do sessie bij ons hebben gedaan hebben daar nog steeds profijt van. Ze zijn rustiger, hebben minder woedeaanvallen en weten beter hoe ze hun emoties kunnen uitdrukken.

Praktische informatie

Elke tweede woensdagmiddag van de maand organiseren we voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar een ‘Tao to do’-middag van 14.00u-16.00u. 

De kosten voor een middag zijn €15. Je kunt je kind per keer aanmelden via de online agenda.

Laat het je kind(eren) zelf ervaren! Meld ze nu aan voor een Tao to do voor kinderen en we heten ze van harte welkom op De Taoboerderij.