Met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

Leer voelen!

Omvoelen: De kracht van voelen vanuit de buik en het hart!

In ons dagelijks leven worden we vaak gevraagd om te luisteren naar ons onderbuikgevoel en ons hart te volgen. Maar wat betekent dit eigenlijk, hoe doe je dat? En hoe kunnen we deze manier van voelen in ons leven integreren?

De meesten van ons zijn geneigd om vooral met ons hoofd te voelen. We luisteren naar wat anderen zeggen, we zien wat er gebeurt op social media en we analyseren dit alles met ons verstand. Dan dalen we in ons lichaam en voel je dat iets van die waarneming kloppend is voor je en lijk je te voelen dat het zo moet zijn voor je en vandaar uit ons laten leiden tot actie, bij het nemen van beslissingen en het maken van keuzes

 

De uitdaging

De uitdaging is om het anders te gaan doen. Dat betekend het opnemen van alle informatie en dat non-polair, niet oordelend en weldenkend in jezelf te laten zijn, met zachte ogen te bekijken. Wanneer je in verbinding bent met je lichaam, in I(kracht) bent, tijdens douchen, autorijden, eten koken, zeker niet alleen tijdens een meditatie, komen er gedachtes, inzichten, beelden, kleuren, gevoelens, emoties, dat kan van alles zijn, deze neem je waar en geef je aandacht. Die aandacht die jij je lichaam geeft, maakt dat je in jouw informatie opslag gaat vinden wat voor actie jij doet, beslissing die je neemt of de keuze die je maakt.

Op deze manier van voelen mag je vertrouwen op dat je je paadje bewandeld zoals het voor jou bestemd is. Het maakt je hoofd rustiger en laat je krachtig en vitaal voelen. Het helpt om ons te verbinden met de aarde en de hemel. We kunnen ons bewust worden van onze verbinding met de natuurlijke wereld en ons openstellen voor de energieën van buitenaf. Door deze verbinding te versterken, kunnen we ons gevoel van gevoelsbewustzijn en onze intuïtie verder ontwikkelen en dus leven vanuit je hart en luisteren naar je onderbuikgevoel.

Omvoelen is een uitdaging, is iets wat we niet gewend zijn.

Inhoud

Zo af en toe heb je momenten, waarin je even stilstaat. Vaak is dit rondom bijzondere gebeurtenissen waarbij we ons afvragen hoe het eigenlijk met ons gaat en of dit is wat we willen. We stellen onszelf vragen: Volg ik mijn hart? Luister ik naar mijn intuïtie? Ben ik gelukkig? Wat maakt me blij of juist verdrietig? 

In de cursus leren voelen is het de bedoeling dat je zelf ontdekt wat goed is voor jou. Er wordt je niet verteld wat je moet doen. Nee, jij gaat zelf op zoek naar verbinding met jezelf en van daaruit leer je hoe je je hart kunt volgen en naar je onderbuikgevoel kunt luisteren. Je ontdekt hoe je tevreden en gelukkig kunt zijn in jouw leven. En geloof me, ik hoor soms "ik voel niet", iedereen kan voelen!

Tijdens de cursus doen we meditatie(oefeningen), Chi Kungs(bewegingen), gaan we creatief aan de slag, we zullen systemisch bezig zijn, we gaan in verbinding met onszelf en leren onszelf lief te hebben. Enne vooral niet de hele tijd te serieus, heerlijk samen lachen hoort daar ook bij. 

Praktisch

1, 15, 29 november en 13 december van 13 tot 16 uur. 

Kosten € 125

maximaal 7 deelnemers

Mocht je interesse hebben, alleen het lukt je deze dagen niet, laat het vooral weten.