Taoboerderij

De naam Taoboerderij is niet zomaar gekomen. Een boerderij staat voor het produceren van producten uit de natuur voor de eerste levensbehoefte en dus is/was iedereen welkom om voor zichzelf hierin te voorzien. 

De Taoboerderij wil dit ook zijn: voorzien in de eerste levensbehoefte, namelijk leven vanuit je eigen natuur. 

Idealistisch?

Nu zal je zeggen, ja ja zo zijn boerderijen, zo is de maatschappij/cultuur al lang niet meer. Dit is geromantiseerd, en toch heeft in ieder tijdsgeest het een eigen vorm wat past bij de huidige maatschappij. Tegenwoordig zijn er de boerderij winkels, maar ook de supermarkten laten steeds meer zien waar ze hun producten vandaan halen. 

Dat andere belangrijke naast voeding, leven vanuit je gevoel, instinct, je oer energie, ook in deze maatschappij begint iedereen toch wel te snappen dat dat een verloren basisbehoefte is, die weer onder aandacht mag komen. 

Dat willen we dan ook bij de Taoboerderij, ons ideaal. Een plek zijn waar iedereen naar toe kan om vanuit je eigen natuur te leven. 

Om verwarring te voorkomen, wij doen niets met voeding. 

Hoe

Op deze website vind je allerlei vormen om kennis te maken, te leren, te ervaren wat de levenswijsheid van de Taoisten is. Als je het een beetje snapt of hebt ervaren in de vorm die bij jou past, dan is er de mogelijkheid om naar de Taoboerderij te komen. Uieraard ook voor iedereen die buiten de Taoboerderij wat kennis heeft opgedaan van het Taoisme. Vraag om een introductie gesprek om te voelen of dit bij je past.

Je gaat dan trainen zoals ze dat dan noemen. Het je eigen maken om het in jouw leven te kunnen laten zijn. Je hoeft er dus niet je leven voor te veranderen, je zult zien dat het heel makkelijk is om het mee te nemen. Gewoon tijdens het eten koken, tijdens de vergadering, tijdens het feesten. 

Wat 

Ongeveer 2 uur zijn we bezig met Chi kungs, true conversations, meditaties en allerlei dingen die er op dat moment zijn. We zijn met maximaal 10 personen en met mooi weer zijn we buiten.