Met een glimlach in beweging, ontspanning en verbinding!

Home » Over De Taoboerderij » Initiatiefnemers

Bestuur stichting De Taoboerderij

De wereld is al een lange tijd bezig met een drastisch transformatieproces. Volgens mij staan we nu wereldwijd op de drempel om een enorme stap voorwaarts te maken in ons bewustzijn, waarbij we met zijn allen in een hogere (lees: gelukkiger) trillingsniveau terechtkomen.

Om dit te realiseren zijn er over de hele wereld verspreid al decennialang mensen gekomen die kennis hebben van deze hogere trilling en die als levensdoel hebben om dit wereldwijd uit te dragen.

Reinoud Eleveld is daar voor ons Taoïsten een goed voorbeeld van! Het is de bedoeling dat zijn cursisten dit op hun beurt en op hun eigen manier weer uitdragen in hun eigen netwerk. Zo ontstaan allerlei kleine en grote olievlekken, die steeds groter worden en zich ook steeds meer verspreiden. De bedoeling hiervan is om gezamenlijk een kritische grens (in aantallen) te overschrijden waardoor we met zijn allen deze kwantumsprong kunnen maken. Het veranderingsproces gebeurt nu dus niet van bovenaf, maar van onderop!

Dit is voor mij de belangrijkste reden om zitting te nemen in het bestuur van deze stichting: om als onderdeel van een cluster met een aantal anderen mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Marleen Timmers

www.marleentimmers.nl

In 2011 had ik mijn eerste kennismaking met Reinoud Eleveld, tijdens een nascholing van golfprofessionals. Twee jaar later volgde ik een golf-gerelateerde Taotraining bij hem, samen met twee van mijn golfleerlingen. ‘Wat gaan we dan doen?’, vroegen ze. Eerlijk gezegd had ik geen idee. Een sprong in het diepe die eindigde in een warm bad. Ik kwam thuis. Alles wat ik mijn hele leven had gevoeld, al mijn ervaringen kregen een plaatsje. Ik voelde de ordening van de natuur. Omdat we zelf ook natuur zijn, kennen wij die ordening ook. We hoeven die alleen maar te leren waarnemen. Daar gaat de Tao over: zo buiten zo binnen. Niks wordt opgedrongen, het is er.


Door de tao-training ben ik gelukkiger en meer tevreden geworden. Ook als het even tegen zit, ervaar ik dat ik in het oog van de storm zit: daar waar het stil is, terwijl de wereld om mij heen rondtolt. De Tao is een natuurlijk onderdeel geworden van mijn dagelijks leven en werk. Mijn golflessen raakten meer en meer doordrenkt van het gedachtegoed van Iron Shirt of Golf, de golftak aan de Taotrainingboom. Inmiddels laat ik elke leerling kennismaken met de drie schatten en het ijzeren hemd. Ook al benoem ik dat niet altijd zo.

Wat als meer mensen dit zouden trainen? Zou de wereld er dan anders uitzien? Zouden we dan beter met onze planeet moeder Aarde omgaan? Ik denk van wel. Dus lever ik graag mijn bijdrage door mijn kennis en ervaring te delen met wie dat wil. Laagdrempelig en met een wisselwerking tussen begrijpen en voelen. Ik bouw graag mee aan de Taoboerderij. Want Annemarie's droom is ook mijn droom.

 

Isabel Timmers

www.vitabellacoach.nl 

‘Je lichaam is het enige huis waar je je hele leven in woont’, zei een wijze (buur)vrouw ooit tegen me. Lange tijd leefde ik vooral ‘op de bovenverdieping’: mijn hoofd. Handig in mijn werk als tekstschrijver. Maar ik miste iets. Van kinds af aan was ik vertrouwd met spiritualiteit en al vroeg bracht meditatie me rust. Toch bleef ik het lastig om echt contact te voelen met mijn lijf. Met de aarde. Met het leven hier en nu.

Ik begon aan een ontdekkingstocht die startte bij tai chi en me uiteindelijk bracht bij systemisch werken, Taotraining en Vallei-Orgasme. Ik ontdekte dat het er niet om gaat uit je hoofd te gaan (want dat hoofd hoort net zo goed bij je lichaam als je grote teen), maar om het verbinden van je hoofd, hart en bekken. Met vallen en opstaan én met flink wat opruimen en schoonmaken heb ik geleerd mijn hele lijf te bewonen. Als een soort ‘binnenhuisarchitect’ leerde ik te groeien in bewustzijn en (steeds meer) te genieten van mijn lijf en leven. Hier, met twee voeten stevig op de planeet. En door mijn eigen kennis en ervaring over te dragen hoop ik die planeet uiteindelijk nog een beetje mooier te maken. Bij de Taoboerderij gooi graag mijn steentje in de waterput om zo de rimpelingen te laten uitdijen.

 

Wegens omstandigheden op dit moment niet actief.

Han Jansen

Wat ben ik ontzettend blij dat de kennis van de oude taoïsten op mijn pad is gekomen. Ik voelde me letterlijk thuiskomen in mijn eigen lichaam. Durven en kunnen leven vanuit je eigen natuur in de wereld om je heen, dat is een uitdaging en niet altijd makkelijk. Om dit in mijn omgeving te kunnen delen met gelijkgestemden, dat heb ik lang gemist. Ik hoop dat de Taoboerderij voor velen een plek wordt waar je gewoon kunt zijn wie en wat je bent. 

Geen oordelen, geen voorkeuren, geen meningen, geen waarheden: alles wat er is, is er gewoon. 

Als we met onszelf beginnen, dan pas kunnen we het grotere geheel veranderen. En ik geloof dat dit als een olievlek aan het gebeuren is. Stromend en natuurlijk. 

Ik gun iedereen het om op een makkelijke manier de verbinding met hun 3 schatten en de verbinding van de 3 schatten met elkaar te ontdekken. Dat kan zonder grote levensveranderingen en is voor iedereen mogelijk, wat je afkomst, geslacht, beroep, leeftijd, invloed, godsdienst ook is.

Magnifiek om het gevoel van puurheid, kalmte en geluk altijd te kunnen ervaren. Zelfs als je midden in een storm in het leven zit. 

Annemarie Koenen

www.annemariekoenen.com